Grecia e gata sa aplice masurile de austeritate

Vineri, 26 Octombrie 2012, ora 08:57
4904 citiri
Grecia e gata sa aplice masurile de austeritate
Foto: Liberation

Grecia s-a angajat sa aplice masurile de austeritate cerute de creditorii sai internationali, pentru a asigura banii vitali pentru tara, in ciuda opozitiei din cadrul Guvernului, a declarat, joi, pentru AFP, o sursa din cadrul Ministerului de Finante.

Oficialul (ce a solicitat anonimatul) a mentionat ca un inalt functionar al ministerului grec care va participa la o reuniune pregatitoare a responsabililor din zona euro la Bruxelles, joi seara, a fost instruit sa spuna ca Guvernul grec "continua sa avanseze asa cum a fost planificat", in privinta proiectului.

"Cea mai mare parte a acordului a fost incheiata, raman detaliile referitoare la reforma pietei fortei de munca", a aratat sursa mentionata.

Insa gruparea de stanga a coalitiei guvernamentale (Dimar), detinatoare a 18 locuri in Parlamentul elen, si-a exprimat deja opozitia fata de noile masuri de austeritate, conform La Liberation.

Masurile solicitate de Troica se refera mai ales la scaderea indemnizatiilor de concediere si de pensionare.

Intrebata despre anuntul prematur de miercuri al ministrulului elen de Finante, Yannis Stournaras, cu privire la un acord global cu Troica europeana si la prelungirea cu doi ani pentru Grecia a perioadei de ajustare bugetara, dezmintita de Comisia Europeana ca si de FMI, sursa a recunoscut ca un acord oficial nu a fost inca incheiat.

"Noi nu am primit oficial prelungirea (cu doi ani), dar toate scenariile asupra modulului de lucru cu Troica au in vedere patru ani", in loc de doi, a precizat sursa.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#criza Grecia, #masuri Grecia, #ajutor Grecia, #masuri austeritate Grecia , #zona euro