Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Grecia, pe marginea prapastiei: Se reiau negocierile cu zona euro

Luni, 27 Aprilie 2015, ora 08:36
3268 citiri
Grecia, pe marginea prapastiei: Se reiau negocierile cu zona euro

Negocierile dintre Atena si creditorii sai vor fi reluate luni, a informat duminica o sursa guvernamentala elena, adaugand ca premierul grec, Alexis Tsipras, si cancelarul german, Angela Merkel, au avut o discutie telefonica.

"Intr-o convorbire telefonica intre Alexis Tsipras si cancelarul german, cei doi lideri si-au exprimat dorinta de a pune bazele unei comunicari stabile pe toata durata negocierilor cu scopul de a ajunge intr-un timp iminent la un acord reciproc util", a subliniat sursa citata de AFP.

"Pentru accelerarea" tratativelor, Alexis Tsipras a mai discutat cu presedintele Eurogrupului, Jeroen Dijsselbloem. De asemenea, Nikos Houliarakis, reprezentantul Atenei in cadrul "grupului de la Bruxelles", insarcinat cu negocierile dintre Grecia si creditorii sai, i-a telefonat reprezentantului Comisiei Europene Declan Costello. Ei au cazut de acord sa tina o teleconferinta luni, inainte de reuniunea programata miercuri la Bruxelles.

Aceste discutii succesive au avut loc la doua zile dupa tensiunile dintre ministrul grec de Finante, Yanis Varoufakis, si cei 18 membri ai zonei euro, aparute cu prilejul unei reuniuni a Eurogrupului, la Riga, in Letonia, care s-a terminat fara un rezultat concret.

Furtuna financiara e inevitabila in Grecia, insa elenii par sa stea cu mainile in san

In cursul acestei reuniuni, zona euro si-a exprimat "ingrijorarea in legatura cu progresele limitate in discutiile" dintre Atena si finantatorii sai.

Reuters: Daca Grecia va cadea, nimeni nu vrea sa aiba amprentele pe arma crimei

Creditorii internationali cer Atenei sa introduca "o serie de reforme" pentru a creste veniturile bugetare, in timp ce Grecia refuza sa adopte noi masuri de austeritate.

Ultim avertisment al zonei euro pentru Grecia: Reforme rapide sau adio bani!

"Datoria noastra este sa ii convingem pe partenerii nostri ca actionam pentru reforme profunde si o politica fiscala rezonabila. Datoria lor este sa paraseasca atasamentul steril la memorandumurilor, care a esuat", a declarat duminica Yanis Varoufakis, jurnalului grec Realnews.

La randul sau, vicepremierul elen Ioannis Dragasakis a tinut sa sublinieze, intr-un interviu aparut in editia de duminica a ziarului Avghi, apropiat de Syriza, ca "este necesar sa se actioneze urgent" si ca nu este "in interesul nimanui sa se prelungeasca starea de incertitudine".

Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
#Grecia negocieri zona euro, #Grecia faliment, #Grecia iesire zona euro , #zona euro