Grecia: Socialistii care au semnat acordul cu FMI vor renegocierea lui

Luni, 11 Iunie 2012, ora 09:02
1576 citiri
Grecia: Socialistii care au semnat acordul cu FMI vor renegocierea lui
Foto: newshopper.sulekha.com

Liderul partidului socialist grec PASOK, Evangelos Venizelos, a pledat pentru o coalitie de guvernamant de larga deschidere, care sa renegocieze, dupa alegerile nationale programate la 17 iunie, acordul de salvare incheiat de Grecia cu creditorii sai internationali.

El a trimis o scrisoare conservatorilor de la Noua Democratie, radicalilor de la SYRIZA, democratilor de stanga si independentilor, in care a inclus opt puncte, care ar putea fi folosite pentru "o guvernare de o responsabilitate comuna", noteaza ekathimerini.com.

Printre propunerile acestuia se numara si renegocierea acordului cu Fondul Monetar International (FMI), pe care Venizelos l-a realizat ca ministru de Finante, ca parte a celui de-al doilea plan de salvare a Greciei.

Alegerile din Grecia nu vor pune capat agoniei populatiei

El considera ca o coalitie restransa nu ar fi capabila sa renegocieze un acord mai bun, astfel a facut un apel ca cele cinci mari partide din tara sa colaboreze strans, pentru ca statul elen sa ramana in zona euro.

Liderul PASOK a mai propus ca sa se discute despre reformele structurale, fiind de acord cu un sistem nou si mai simplu de taxe, care sa ramana neschimbat timp de 10 ani. El a mentionat ca toate formatiunile politice ar trebui sa sustina cresterea economica si crearea mai multor locuri de munca, prin investitii publice si private.

De asemenea, el mai considera esentiala infiinatarea unei "plase de siguranta" pentru familiile cu venituri mici, care sa fie asigurata de catre municipalitati.

Probabil cel mai reticent partid fata de aceste propuneri va fi SYRIZA, care a sustinut ferm ca Grecia sa iasa din zona euro.

De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ”E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ”E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
În 2022, piața de jocuri de noroc din țara noastră era considerată ca având cea mai mare rată de creștere din Europa de Est, mai ales în contextul în care, în România, numărul sălilor...
ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
Kaspersky, compania rusă de securitate cibernetică, a raportat recent activitățile unui grup de hackeri numit ToddyCat, care vizează organizații guvernamentale și militare din regiunea...
#Grecia renegociere acord FMI, #lider PASOK formare Guvern, #Grecia formare Guvern, #alegeri Grecia , #zona euro