Grecia trebuie sa dea FMI 450 de milioane de euro pana pe 9 aprilie - Anuntul venit de la Atena

Vineri, 03 Aprilie 2015, ora 14:52
3279 citiri
Grecia trebuie sa dea FMI 450 de milioane de euro pana pe 9 aprilie - Anuntul venit de la Atena
Foto: Hepta.ro

Grecia va achita la timp rata catre Fondul Monetar International (FMI), a anuntat, vineri, un oficial de la Atena.

Elenii ar putea ramane in curand fara bani, iar creditorii sai au inghetat fondurile de salvare pana cand nu vor ajunge la un acord pe lista cu reforme pe care trebuie sa le adopte Guvernul condus de Alexis Tsipras, aminteste Reuters.

"Ne vom stradui si vom reusi sa ne platim obligatiile la timp. Suntem pregatiti sa achitam datoriile scadente la 9 aprilie", a transmis ministrul supleant de Finante grec, Dimitris Mardas.

Elenii trebuie sa ramburseze FMI o datorie de 450 de milioane de euro pana la aceasta data.

Masuri disperate in Grecia? Atena ar putea sa nationalizeze bancile si sa emita o noua moneda

Miercuri, Grecia a trimis oficialilor din zona euro o noua lista de reforme, dupa ce propunerile anterioare au fost respinse, fiind catalogate ca fiind prea vagi.

Masurile trebuie analizate de creditori, insa mai multi oficiali UE au declarat ca nu se asteapta sa incheie o noua intelegere cu guvernul elen inainte de 24 aprilie, cand are loc urmatoarea intalnire a ministrilor de Finante ai statelor din blocul comunitar.

Grecia are nevoie urgenta de noi fonduri pentru a evita intrarea in incapacitatea de plata si iesirea fortata din zona euro.

In ultima vreme, elenii s-au bazat pe tranzactiile de tip repo, in cadrul carora a imprumutat bani pe termen scurt de la entitatile de stat, dar aceste operatiuni mai sunt posibile doar cateva saptamani.

Capacitatea de finantare a Greciei este limitata, pentru ca nu poate imprumuta de pe pietele de termen lung si mediu. In prezent, datoria acestui stat se situeaza la 315 miliarde de euro, adica echivalentul a 176% din PIB, un nivel nesustenabil.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#Grecia datorii FMI, #Grecia rambursare datorii, #Grecia achitare datorii , #zona euro