Grecii tin cu dintii de ideile lor: Nu renuntam! Vrem in continuare o stergere a datoriilor

Luni, 30 Martie 2015, ora 14:57
3644 citiri
Grecii tin cu dintii de ideile lor: Nu renuntam! Vrem in continuare o stergere a datoriilor

Grecia nu a renuntat la planul sau de a renegocia datoria pentru ca sa se poata descurca din punct de vedere financiar, a precizat, luni, un oficial de la Atena, in contextul discutiilor dintre eleni si partenerii europeni care au loc la Bruxelles.

"Guvernul nu a abandonat ideea de a face ca datoria tarii sa devina sustenabila", a explicat Dimitris Mardas, adjunctul ministrului de Finante, arata Reuters.

Datoria publica a Greciei a ajuns, anul trecut, la un nivel urias, de 177% din produsul intern brut.

Noul premier Alexis Tsipras a promis, in timpul campaniei electorale, ca va cere partenerilor europeni sa stearga o parte din restantele tarii.

Insa acest aspect a trecut in planul secund in ultimele saptamani, de vreme ce Grecia se lupta sa faca rost de bani si sa ajunga la un acord privind un plan de reforme.

"Solutiile sunt cunoscute, fie ni se va acorda o stergere a datoriilor, fie ni se va acord o extindere, iar platile vor fi corelate cu o crestere a productiei si a exporturilor. Mai exista si posibilitatea ca dobanzile sa fie micsorate", a mai spus Mardas.

Reprezentantii Comisiei Europene, Bancii Centrale Europene si Fondului Monetar International discuta, luni, reformele propuse de Grecia.

Grecii vor inapoi 1,2 miliarde de euro de la UE - Ce a descoperit Guvernul de la Atena

Creditorii au precizat ca vor trece mai multe zile pana cand o lista finala va fi gata.

Grecia va ramane fara bani pana pe 20 aprilie daca nu va obtine o finantare de la partenerii sai europeni.

Premierul elen Alexis Tsipras a covocat o sedinta de guvern de urgenta, in care a aprobat reformele si o tinta de surplus bugetar de 1,5% din PIB in acest an, iar tinta de crestere economica e de 1,4%.

Mai mult, seful Executivului de la Atena va vorbi, luni seara, in fata Parlamentului despre pachetul de masuri.

Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
#Grecia stergere datorii, #Grecia datorii, #Grecia discutii pachet reforme, #discutii pachet reforme Grecia , #zona euro