Irlandezii isi indeamna copiii sa emigreze pentru a-si gasi un loc de munca

Miercuri, 08 Februarie 2012, ora 08:38
2606 citiri
Irlandezii isi indeamna copiii sa emigreze pentru a-si gasi un loc de munca
Foto:eirjobs.com

Situatia economica din Irlanda este una extrem de dificila, iar potrivit guvernului tara se afla in cea mai grea criza de la cel de-al Doilea Razboi Mondial incoace, rata somajului avand o cota de 14,2%, astfel ca multi tineri se gandesc sa ia calea emigrarii.

"Am prins si vremuri bune si vremuri rele, insa astea chiar sunt cele mai rele", a declarat un irlandez in varsta de 45 de ani care acum lucreaza de doua sau trei ori pe saptamana, dupa ce afacerea sa a fost inchisa, informeaza Bloomberg.

"Sunt foarte multi oameni care pot si vor sa munceasca, insa nu e nimic de munca. Asta-i motivul pentru care lumea pleaca din nou din tara", a continuat acesta.

In ciuda faptului ca Irlanda incepe sa-si revina dupa ce a primit un pachet de ajutor financiar de la UE pentru a scapa de faliment, guvernul spune ca economia este in cea mai mare criza de la al Doilea Razboi Mondial.

Rata somajului in Irlanda este de 14,2%, in luna ianuarie, aproape de cel mai inalt nivel inregistrat in anii '80, atunci cand tara s-a confruntat cu masuri similare de austeritate.

Numai Spania si Grecia au o rata a somajului mai ridicata in regiunea euro.

Derek Walsh, un tanar de 24 de ani care a absolvit in 2008, avand o diploma in inginerie mecanica a declarat ca nu a fost in stare sa gaseasca o slujba pe specialitatea sa de cand a parasit facultatea.

"Sunt mai mult de o suta de oameni pe un singur loc si toti vor experienta", a declarat Walsh.

"Am de gand sa parasesc tara la vara", continua acesta.

Primul ministru irlandez, Enda Kenny, a promis, in momentul acceptarii mandatului, ca va rezolva criza locurilor de munca.

Acesta a declarat, in noiembrie ca guvernul pe care il conduce va crea 100.000 de locuri de munca pana in 2015.

Anul trecut, guvernul a condus taxa pe vanzari pentru a stimula locurile de munca, si a taiat beneficiile a 370 de someri, inca din aprilie, pentru ca nu au cooperat cu autoritatile pentru a-si gasi un loc de munca.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Irlanda rata somajului emigrare, #locuri de munca Irlanda, #criza financiara Irlanda , #zona euro