Italia reduce cheltuielile bugetare cu 26 de miliarde de euro

Vineri, 06 Iulie 2012, ora 14:30
1453 citiri
Italia reduce cheltuielile bugetare cu 26 de miliarde de euro
Foto: Arhiva

Guvernul prim-ministrului italian Mario Monti a aprobat un pachet de masuri care vizeaza reducerea cheltuielilor bugetare cu 26 de miliarde de euro, amenintand sa accentueze recesiunea in Italia.

Planul prevede reducerea cheltuielilor cu 4,5 miliarde de euro in acest an, cu 10 miliarde de euro anul viitor si cu 11,5 miliarde de euro in 2014, a anuntat premierul italian in urma unei intruniri a Guvernului de la Roma, potrivit Bloomberg.

"Masurile vizeaza reducerea cheltuielilor publice excesive, in timp ce ar creste productivitatea administratiei fara sa afecteze nivelul serviciilor furnizate", a declarat Monti.

Potrivit acestuia, planul include reducerea dimensiunilor guvernului italian si amanarea cu cel putin un an a majorarii taxei pe valoare adaugata cu 2 puncte procentuale. Alte reduceri importante vor fi operate in sectorul sanatatii.

Planul este lansat in contextul in care randamentul obligatiunilor italiene se afla la un nivel foarte ridicat, iar Italia, tara din zona euro cu al doilea cel mai ridicat nivel al datoriei publice, incearca sa ii convinga pe investitori ca poate atinge tintele de deficit.

Doua dintre cele mai importante uniuni sindicale din Italia au anuntat deja ca vor organiza greve pentru a protesta fata de reducerile de cheltuieli.

"Ar putea avea loc manifestari impotriva acestui plan, dar speram ca necesitatea reducerii cheltuielilor publice este un scop comun", a spus Monti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#Italia reduceri cheltuieli bugetare, #taieri cheltuieli Italia, #Mario Monti masuri austeritate , #zona euro