Lucian Croitoru: Adoptarea euro de catre Romania va fi amanata

Vineri, 16 Septembrie 2011, ora 11:23
2436 citiri
Lucian Croitoru: Adoptarea euro de catre Romania va fi amanata
Foto: RFI

"O amanare este mai de dorit, decat o intrare prematura in zona euro", afirma Lucian Croitoru, consilierul guvernatorului BNR, Mugur Isarescu.

El a declarat la Rfi ca se asteapta ca adoptarea euro de catre Romania sa fie amanata, precizand ca este opinia sa personala. Croitoru nu ar vrea o intrare "cosmetizata" in zona euro, "care sa creeze probleme romanilor ulterior".

"Exista acest risc. Sunt cateva tinte de atins intermediare. 2015 este o data stabilita pe plan intern, ea are rolul de a tine efortul de reforme necesare pentru aderarea la zona euro, dar aceasta data a fost stabilita cu ceva timp in urma. Conditiile s-au schimbat si sunt inca in curs de schimbare si acest lucru, evident, poate duce la amanarea acestei tinte. Opinia mea personala este ca va fi o amanare, in mod evident, datorita conditiilor concrete", a declarat Lucian Croitoru, vineri.

Din punctul de vedere al consilierului guvernatorului BNR, o amanare a intrarii Romaniei in zona euro este preferata unei aderari nepregatite.

"O amanare este mai de dorit, decat o intrare prematura in zona euro. Multi analisti considera ca Grecia este un exemplu de intrare prematura. Personal, sunt adeptul amanarii atata timp cat este nevoie, pentru a fi bine pregatit, nu doar cosmetizat, decat o intrare cosmetizata care sa creeze probleme romanilor ulterior", a opinat Croitoru.

Citeste mai multe despre Lucian Croitoru: Adoptarea euro de catre Romania va fi amanata pe RFI.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#Romania aderare zona euro, #lucian croitoru zona euro , #zona euro