Noyer: Euro ar putea deveni moneda numarul 1 a lumii

Duminica, 01 Ianuarie 2012, ora 12:54
2718 citiri
Noyer: Euro ar putea deveni moneda numarul 1 a lumii
Foto:uk.reuters.com

Euro ar putea deveni moneda numarul 1 a lumii, daca liderii din blocul european reusesc sa realizeze integrarea fiscala, a declarat Christian Noyer, guvernatorul Bancii Frantei.

Liderii europeni au reusit un acord istoric la summit-ul din 9 decembrie de la Bruxelles, prin incercarea de a modifica tratatul european pentru o uniune economica mai profunda, noteaza Reuters.

Ca o consecinta, pietele s-au calmat pe moment, insa ingrijorarile nu au incetat sa iasa la iveala, in contextul in care noile prevederi sunt inca supuse negocierilor, care ar putea dura inca trei luni.

Agentia de rating Fitch si-a exprimat neincrederea privind gasirea unor solutii de rezolvare a crizei si a cerut o prezenta decisiva din partea Bancii Centrale Europene.

"Daca implementam toate deciziile luate la summit-ul de la Bruxelles, vom iesi mai puternici", a declarat Christian Noyer, inalt oficial al Bancii Centrale Europene si guvernatorul Bancii Frantei, la aniversarea a zece ani de la aparitia monedei euro.

"In zece ani, poate ca euro va deveni moneda numarul 1 a lumii", a continuat acesta.

Acesta a enumerat si meritele monedei unice, printre care protejarea puterii de cumparare, un comert mai bun, competivitate si faptul ca piata muncii a capatat o mobilitate mai mare.

"In deceniul trecut, euro a devenit a doua moneda internationala, dupa dolar, si numai euroscepticii nu s-au alaturat uniunii monetare", a continuat Noyer.

In ciuda opiniei lui Noyer, peste 50% dintre francezi cred ca moneda unica a fost o idee proasta, doar 35% dintre cei chestionati de publicatia Journal du Dimanche crezand ca euro a fost o idee buna.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
#Noyer Banca Centrala Europeana, #Noyer euro dolar BCE, #moneda internationala euro dolar , #zona euro