S&P: Zona euro ar putea iesi din recesiune la sfarsitul lui 2012

Joi, 02 Februarie 2012, ora 13:53
1336 citiri
S&P: Zona euro ar putea iesi din recesiune la sfarsitul lui 2012
Foto: Arhiva

Zona euro va iesi din recesiune la sfarsitul anului 2012 sau la inceputul lui 2013, a anuntat agentia de rating Srandard & Poor's.

"Economiile puternice vor ajuta cel mai mult la cresterea economica a uniunii monetare", se arata in comunicatul transmis de S&P, citat de Reuters.

Conform predictiilor pentru perioada urmatoare, actualizate la sfarsitul lui 2011, agentia a precizat ca Produsul Intern Brut al zonei euro va ramane constant in acest an si va creste usor, cu 1%, in 2013.

Insa, exista 40% sanse ca acest lucru sa nu se intample, iar statele din uniunea monetara sa intre intr-o recesiune severa. Acest scenariu va avea un impact major asupra unor tari precum Italia, Spania sau Portugalia.

Conform comunicatului, S&P ia in calcul trei factori care vor decide soarta tarilor europene:

- Evolutia cererii din tarile emergente in primele trimestre ale anului

- Reactia consumatorilor la noile incertitudini de pe pietele financiare, precum criza datoriilor si avansul ratei somajului

- Deciziile Bancii Centrale Europene si ale guvernelor pentru a creste increderea investitorilor in pietele de capital

"Credem ca exista mai multe sanse ca zona euro sa iasa din recesiune, chiar daca riscurile inca nu au trecut", a declarat economistul S&P, Jean-Michel Six.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#criza zona euro, #zona euro, #recesiune zona euro , #zona euro