Schulz: Iesirea Greciei, inceputul dezastrului

Vineri, 18 Mai 2012, ora 17:45
1865 citiri
Schulz: Iesirea Greciei, inceputul dezastrului
Foto: Arhiva

Excluderea Greciei din zona euro ar insemna prabusirea economiei elene in doar cateva zile si nu ar pune capat crizei din regiune, a avertizat presedintele Parlamentului European, social-democratul german Martin Schulz.

"Multa lume considera ca (iesirea Greciei din zona euro - n.red.) va pune capat ciclului negativ, insa, din punctul meu de vedere, acesta va marca inceputul mai multor evenimente negative", a spus Schulz pentru un post de radio german din Atena, unde urmeaza sa se intalneasca cu presedintele elen Carolos Papoulias, cu lideri ai partidelor politice, precum si cu alte oficialitati elene, informeaza AFP.

Temerile cu privire la posibilitatea ca Grecia sa abandoneze mondeda unica s-au intensificat dupa ce alegatorii eleni si-au exprimat, cu ocazia alegerilor de pe 6 mai, dezacordul fata de masurile dure de austeritate adoptate in cadrul pachetului de sprijin financiar acordat Atenei de Fondul Monetar International si Uniunea Europeana.

"Nu spun ca aceasta optiune nu exista, dar consider ca este foarte riscanta", a adaugat Schulz, prezicand ca economia Greciei "se va prabusi in cateva zile", iar tarile europene vor fi nevoite sa finanteze cu miliarde de euro fondurile de salvare.

Schulz nu crede ca au fost epuizate toate optiunile pentru a incerca sa stabilizeze situatia politica si economica a Greciei.

Martin Schulz se va intalni la Atena si cu Alexis Tsipras, liderul partidului Syriza, stanga radicala, plasat pe locul doi la legislativele de la 6 mai, care a amenintat sa distruga acordul cu FMI si UE.

Tsipras, care se bucura de multa popularitate in randurile electoratului elen, este cotat ca favorit in alegerile anticipate prevazute sa se desfasoare la 17 iunie.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#iesire Grecia zona euro, #Martin Schulz presedinte PE , #zona euro