Iesirea Greciei din zona euro nu ar fi chiar asa de rea - oficial BCE

Luni, 20 Aprilie 2015, ora 18:33
3411 citiri
Iesirea Greciei din zona euro nu ar fi chiar asa de rea - oficial BCE

Iesirea Greciei din zona euro ar avea un impact mai mic fata de acum doi ani, a declarat, luni, Ewald Nowotny, care conduce banca centrala a Austriei.

El a facut aceasta mentiune in timpul unui interviu acordat postului de televiziune CNBC, informeaza The Guardian.

"Iesirea Greciei din zona euro nu va avea acelasi impact asupra uniunii monetare cum ar fi avut acum doi ani. Nu vad un risc de contagiune, intr-un sens financiar si economic", a explicat Nowotny, care face parte si din conducerea Bancii Centrale Europene (BCE).

Pe de alta parte, el a sustinut ca nu poate prezice care va fi impactul psihologic al unui astfel de eveniment si a sugerat Atenei sa se grabeasca cu prezentarea unor cifre, deoarece "timpul este scurt".

"Copilul crizei" testeaza rabdarea Europei: Trebuie sa ne gandim serios despre ce urmeaza sa facem

In weekend, presedintele BCE Mario Draghi a avertizat ca Grecia nu a furnizat informatii concludente despre modul in care reformele ar afecta situatia financiara a tarii. "E nevoie de mai multa munca", a spus oficilul BCE, la intalnirea de primavara a institutiei cu Fondul Monetar International si Banca Mondiala.

Mai mult, el sustine ca nu ia in calcul intrarea in insolventa a Greciei, care ar trimite economia lumii in "ape necunoscute".

"Cu totii vrem ca Grecia sa reuseasca. Solutia este in mainile guvernului elen", a spus Draghi.

Grecia a reluat sambata discutiile tehnice cu principalii creditori externi pe tema reformelor pe care statul elen trebuie sa le implementeze pentru a putea accesa noi fonduri din imprumutul de la FMI, UE si BCE.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#Grecia efecte iesire zona euro, #Austria iesire Grecia zona euro , #zona euro