Seful CE explica: Grexit-ul e luat in calcul? Ce va face UE pentru a ajunge la un acord?

Marti, 07 Iulie 2015, ora 12:04
4325 citiri
Seful CE explica: Grexit-ul e luat in calcul? Ce va face UE pentru a ajunge la un acord?
Foto: Comisia Europeana

Seful Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, a transmis, marti, ca respinge ideea ca Grecia sa iasa din zona euro, cu toate ca populatia elena a respins masurile de austeritate propuse de creditorii internationali prin votul dat la referendumul de duminica.

"Dorinta mea este ca Grexit-ul sa fie evitat", a transmis Juncker, membrilor Parlamentului European, cu cateva ore inaintea summit-ului liderilor din uniunea monetara, potrivit AFP, informeaza cotidianul Kathimerini.

O noua incercare disperata de a salva Grecia - Summit extraordinar la Bruxelles (Video)

"Raspunsurile simpliste sunt solutii gresite", a opinat seful CE.

De asemenea, el a adaugat ca "mingea e in curtea Atenei", iar premierul elen Alexis Tsipras trebuie sa explice creditorilor semnificatia votului si sa prezinte propuneri pentru gasirea unei solutii.

De asemenea, el afacut apel la cele doua parti implicate in negocieri sa renunte la tonul retoric, potrivit EU Observer.

"UE va face tot ce e necsar pentru a ajunge la un acord cu Grecia", a dat asigurari Juncker, dand de inteles ca sunt deschisi catre negocieri.

Grecia, dupa un "nu" care zguduie Europa: Merkel si Hollande cer "propuneri serioase"

Insa el a punctat faptul ca o intelegere nu poate fi parafata la summit-ul de marti si si-a exprimat dezamagirea ca elenii s-au ridicat de la masa negocierilor saptamana trecuta, arata Guardian.

C.P.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#Juncker Grecia zona euro, #iesire Grecia zona euro, #probleme Grecia, #criza Grecia, #summit UE Grecia, #summit Grecia , #zona euro