Somajul in zona euro, la maxime absolute

Vineri, 01 Martie 2013, ora 18:44
1774 citiri
Somajul in zona euro, la maxime absolute

Rata somajului in zona euro a atins un nou record in ianuarie, in conditiile in care masurile de austeritate din intreaga Europa continua sa apese pe piata muncii.

Somajul din cele 17 state a atins 11,9 procente in ianuarie, in crestere de la 11,8 procente in decembrie si, fata de perioada similara a anului trecut, in crestere cu peste 1 procent, noteaza New York Times.

Evolutia somajului permite estimari pesimiste cu privire la valoarea medie a salariului in regiune si privind nivelul general al cheltuielilor, aspecte deja afectate de masurile de austeritate guvernamentale.

Analistii considera adesea somajul ca mergand in urma cresterii economice, reflectand cu intarziere orice modificare economica. Aceasta deoarece companiile incearca sa evite angajarile cata vreme climatul economic nu este stabil.

Somajul european a atins nivelul minim la inceputul lui 2008, chiar in perioada in care incepea criza financiara. Pana in prezent, a continuat un trend constant de crestere. Nivelul atins in ianuarie este cel mai inalt de la crearea zonei euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#somaj zona euro, #austeritate zona euro, #economie zona euro , #zona euro