Tsipras acuza Madridul si Lisabona: Au vrut sa conduca Atena la "o sufocare financiara"

Duminica, 01 Martie 2015, ora 08:10
4563 citiri
Tsipras acuza Madridul si Lisabona: Au vrut sa conduca Atena la "o sufocare financiara"
Foto: Hepta.ro

Prim-ministrul grec Alexis Tsipras a acuzat sambata Spania si Portugalia ca au vrut sa conduca tara sa la "o sufocare financiara" in timpul recentelor negocieri dintre Atena si UE care au dus la prelungirea ajutorului european pentru Grecia.

Intr-un discurs in fata comitetului central al partidului sau, stanga radicala SYRIZA, Alexis Tsipras a recunoscut ca "presiunile asupra Greciei in timpul acestor negocieri au fost asemanatoare unui santaj", informeaza AFP.

Grecia, o drama in trei acte

"A fost un teren minat, fortele conservatoare (din Europa) au incercat sa ne prinda in capcana pentru a ne conduce la o sufocare financiara", a estimat el.

El a adaugat ca "planul acestor puteri era de a conduce guvernul grec, care cere sfarsitul politicii de austeritate in Europa, la capitulare".

"Aceste puteri nu au vrut ca exemplul grec sa aiba o influenta asupra altor tari, in special in perspectiva alegerilor din Spania" prevazute la sfarsitul anului ca si in Portugalia, a adaugat el.

Promisiunile lui Tsipras, dupa ce Germania a acceptat prelungirea finantarii pentru Grecia

Cu toate acestea, el a salutat faptul ca "marile tari ca Franta, Statele Unite si China au avut o pozitie mai responsabila si mai pozitiva comparativ cu axa europeana de austeritate".

Seful partidului antiliberal spaniol Podemos, Pablo Iglesias, este dat favorit pentru scrutinul din Spania, potrivit sondajelor. Actualul sef conservator al guvernului spaniol Mariano Rajoy s-a dus la Atena in timpul campaniei electorale de luna trecuta pentru a-si exprima sprijinul fata de fostul ministru conservator Antonis Samaras, invins in alegerile parlamentare anticipate din 25 ianuarie de catre Alexis Tsipras

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a extins accesul la funcția Magic Editor. Ce dispozitive o pot accesa
Google a extins accesul la funcția Magic Editor. Ce dispozitive o pot accesa
Google a extins accesul la funcția Magic Editor, inițial disponibilă exclusiv pe telefoanele Pixel 8, la întreaga serie Galaxy S24 și alte dispozitive Android. Mișcarea demonstrează...
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
#Tsipras acuza Spania Lisabona, #Tsipras Grecia sufocare financiara, #Tsipras Grecia zona euro , #zona euro
Comentarii
Poza maxi
maxi
rank 5
"marile tari ca Franta, Statele Unite si China au avut o pozitie ...
Poza imbacsitul
imbacsitul
rank 5
"Au vrut sa conduca Atena la o sufocare financiara"- aceasta