Zona euro se va adanci si mai tare in criza economica

Luni, 05 Decembrie 2011, ora 20:26
1588 citiri
Zona euro se va adanci si mai tare in criza economica

Criza datoriilor suverane va afecta si mai mult economia tarilor din zona euro in trimestrul patru, avertizeaza economistii.

Economia sectorului privat european a inregistrat o scadere timp de trei luni consecutive, noteaza Reuters.

Indicele de achiziti in mediul privat (PMI) a scazut in noiembrie sub nivelul de 50%, indicand o contractie a economiei europene.

Compania Markit a realizat un studiu conform caruia, in trimestrul patru, economia zonei euro va scadea cu 0,6%.

Aceste date ingrijoratoare au venit la inceputul unei saptamani de foc pentru tarile de pe batranul continent, deoarece liderii europeni trebuie sa gaseasca solutii urgente pentru rezolvarea crizei.

"Tarile din zona euro se cofrunta cu o contractie a economiilor si mai au putin pana la intrarea in recesiune", a declarat Chris Williamson, economist-sef la Markit.

"Italia sta cel mai prost la acest capitol, studiul nostru aratand ca Produsul Intern Brut al acestei tari ar putea scadea cu 1% in ultimul trimestru al acestui an, in timp ce Franta si Spania vor inregistra un declin de 0,5%", a completat acesta.

Williamson a precizat ca Germania, cea mai mare economie a zonei euro, nu va fi foarte afectata in perioada imediat urmatoare.

Piata muncii a stagnat in luna noiembrie, indicele PMI fiind de 50,1%. In schimb, piata serviciilor este in continuare ingrijorata in privinta impactului pe care criza europeana il va avea asupra acestui sector.

"Italia si Spania vor face pasi inapoi, in timp ce economiile Frantei si Germaniei vor stagna", a conchis Williamson.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
#criza zona euro, #economie zona euro, #criza datorii suverane , #zona euro