Eduard Hellvig: PSD nu trebuie sa se teama de venirea lui Stanisoara

Joi, 07 Martie 2013, ora 09:25
2397 citiri
Eduard Hellvig: PSD nu trebuie sa se teama de venirea lui Stanisoara
Foto: Digi 24

Eduard Hellvig, secretar general al PNL si ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, a declarat, miercuri seara, ca PSD nu trebuie sa se simta amenintat de venirea lui Mihai Stanisoara in PNL. Transferul politic al fostului ministru al Apararii este, in viziunea lui Hellvig, o dovada ca liberalii au capacitatea sa atraga oameni importanti.

"Vreau sa fiu foarte onest: cred ca PNL a dat astazi un semnal ca, dincolo de disputele de pe scena politica, are disponibilitatea si capacitatea de a atrage oameni cu competente si pregatire care aduc o contributie atat spatiului politic cat si Romaniei", a declarat, la Digi24, Eduard Hellvig.

Pe langa oportunitatile deschise celor care detin competente specifice pe diverse domenii, aceasta mutare demonstreaza ca PNL "ramane dreapta autentica", afirma liberalul.

Ce rol va indeplini Mihai Stanisoara in tabara liberala? Nu a venit pentru o functie de sef de comisie sau un fotoliu de ministru, afirma secretarul general al PNL, ci pentru a pune bazele unei constructii de dreapta. "Romania trebuie sa se indrepte dupa 2016 catre dreapta si numai PNL este autentic de dreapta", reafirma Eduard Hellvig.

Ministrul a subliniat ca "PSD nu trebuie sa vada venirea sa in PNL ca un motiv de spaima, de ingrijorare. Sunt ferm convins ca si Partidul Social Democrat e preocupat sa isi pregateasca zona de stanga. Nu am de ce sa consider ca PSD se simte deranjat din punct de vedere al venirii lui. E un om care a sustinut anumite valori".

Intrebat in acest context daca vede o despartire de Partidul Social Democrat dupa 2016, Hellvig nu a oferit un raspuns concret, dar a punctat ca "perioada romantica a politicii romanesti se apropie de sfarsit", fiind necesara o delimitare mai clara.

Prim-vicepredintele PDL Mihai Stanisoara pleaca la PNL

"Nu stiu care va fi evolutia politica in Romania. Evolutia politica este foarte dinamica. Din punct de vedere politic, suntem intr-o Uniune Social Liberala formata dintr-o formatiune de stanga si o formatiune de dreapta. Este normal ca, dupa ce apele se vor retrage si in momentul cand vom avea o situatie si o echilibrare din punct de vedere al realitatilor politice in Romania, sa ne putem pune ideea: cine va conduce Romania dupa 2016, dupa 2019, dupa 2020.

Cred ca perioada romantica a politicii romanesti din ultimii 20 de ani se termina si trebuie sa urmeze o perioada a pragmatismului politic. Dupa cum bine stiti, un partid - ca sa fie mare - trebuie sa atraga structuri de votanti din zona lui de interes si a valorilor, ceea ce PNL incearca evident, in viitor, sa isi atraga electorat cat mai mult din zona de centru, centru-dreapta, dreapta", a spus liberalul.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Eduard Hellvig Stanisoara PNL, #Eduard Hellvig despartire PNL PSD , #ministrul Turismului si Dezvoltarii