Razboi mocnit intre Sebastian Ghita si Elan Schwartzenberg

Marti, 04 Octombrie 2011, ora 19:10
1901 citiri
Razboi mocnit intre Sebastian Ghita si Elan Schwartzenberg
Foto: Arhiva

Elan Schwartzenberg, care controleaza societatea Realitatea Media, a declarat marti ca va face toate demersurile legale pentru a-si proteja afacerea, iar cei care vor incerca sa aduca prejudicii grupului Realitatea vor fi trasi la raspundere.

"Ca orice proprietar al oricarei afaceri consider natural, normal sa fac toate demersurile pentru a-mi proteja afacerea si proprietatea; drept care, oricare persoane vor incerca sa aduca prejudicii grupului Realitatea trebuie sa ia in considerare ca voi utiliza toate mijloacele legale pentru a-mi proteja ce-mi apartine si automat a-i trage la raspundere atat civil, cat si penal", a declarat Elan Schwartzenberg pentru Mediafax.

Acesta nu a precizat daca actiunea sa vizeaza o persoana sau o societate anume. "Am doua firme de avocatura, una din Romania si una din Israel, care analizeaza cine si ce prejudicii a adus grupului Realitatea in aceasta perioada", a mai spus Elan Schwartzenberg.

Omul de afaceri a mai precizat ca pe 1 octombrie a inceput procesul de mutare a Realitatea Media in noul sediu si s-a aratat convins ca pana in jurul lui 1 noiembrie va putea incepe emisia din noul sediu.

"Toti cei care inteleg ca aceasta actiune este o actiune normala si legala si apartin grupului Realitatea sunt bineveniti in noul proiect. Celor care au planuri proprii diferite de acesta le urez succes, dar le reamintesc ca, daca vor incerca sa perturbe in vreun fel dreptul la proprietate, ii voi trata ca atare, de fapt, cum trebuie tratat orice infractor", a mai spus Elan Schwartzenberg.

Rovigo, administratorul judiciar al Realitatea Media, a cerut CNA sa nu autorizeze servicii de programe care folosesc marcile Realitatea TV sau RTV, detinute in fapt de Realitatea Media, potrivit paginademedia.ro.

Potrivit unui document, Realitatea Media SA este titulara mai multor marci care au in componenta cuvintele "Realitatea" sau "RTV", iar aceste marci sunt inregistrate pentru clasele de produse/servicii care includ programe si emisiuni de radio si televiziune, site-uri web si publicitate.

"Serviciul de programe Realitatea TV a fost autorizat in privinta amplasamentului sursei de difuzare la adresa din Bucuresti, sector 1, Piata Presei Libere nr. 1 (Casa Presei); este de notorietate ca studiourile Realitatea TV functioneaza si emit si in prezent la aceasta adresa. Problema spatiilor din Casa Presei in care functioneaza Realitatea TV constituie la ora actuala obiectul unor litigii aflate pe rolul instantelor. Pana la solutionarea acestora prin hotarari irevocabile, nimeni nu poate intra peste Realitatea TV in aceste spatii si nici nu poate obliga Realitatea TV sa paraseasca aceste spatii", se mai spune in adresa.

Documentul care, potrivit paginademedia.ro, ar fi fost transmis CNA de Rovigo, a fost facut public in contextul in care presa a scris in ultima perioada ca Sebastian Ghita ar intentiona sa lanseze o televiziune cu denumirea RTV, care ar urma sa foloseasca o parte din echipa de la Realitatea TV.

Contactati, marti, de sursa citata, reprezentantii societatii Rovigo nu au dorit sa comenteze acest subiect. In schimb, Rasvan Popescu, presedintele CNA, a confirmat primirea unei adrese cu privire la Realitatea Media, insa a precizat ca documentul nu este unul public, pentru ca el nu a fost discutat de Consiliu. El a precizat ca, pana in acest moment, nu exista solicitari primite de CNA, din partea vreunei persoane sau societati, de acordare a unei licente pentru o televiziune cu numele Realitatea TV sau RTV.

Sebastian Ghita: Numai instanta poate sa se pronunte asupra relatiilor comerciale dintre Asesosft si Realitatea Media

Sebastian Ghita, managerul Realitatea TV, a declarat pentru Mediafax ca este oricand pregatit sa mentina emisia produsului media Realitatea TV, precizand ca el este responsabil fata de jurnalistii de la acest post, in conditiile in care situatia Realitatea Media "nu a fost si nu este una fericita".

Intrebat care este pozitia lui vizavi de adresa Rovigo, Sebastian Ghita a spus ca el are un contract de management valabil cu Realitatea Media.

"Contractul meu de management mai are inca patru ani valabilitate. A trecut un an si cele doua obiective majore din contract, respectiv plata salariilor la timp, precum si cresterea ratingului statiei, au fost atinse. Sunt extrem de multumit de rezultatele echipei de management. Actionarii companiei au decis intrarea in insolventa a acestei companii. Cererea a fost depusa de dansii.

La acest moment, se strang datele pentru constituirea masei credale. Toti cei care avem de recuperat bani din companie vom deveni creditori. Compania va fi sub supravegherea administratorului judiciar si a administratorului special. Contractul de management nu poate fi atins. In continuare, numai instanta poate sa se pronunte asupra relatiilor comerciale dintre Asesosft si Realitatea Media", a declarat Sebastian Ghita.

Intrebat daca doreste sa isi lanseze propria televiziune, Sebastian Ghita a spus: "Eu sunt responsabil fata de cei 800 de jurnalisti care lucreaza la acest produs media. Daca cineva doreste sa creeze probleme acestui produs media sunt mai mult decat pregatit sa-mi indeplinesc obligatiile. Aceasta televiziune (Realitatea TV) va functiona in ciuda tuturor opozitiilor care pot veni din neintelegeri ale situatiei, din graba sau din nestiinta.

Eu am un contract cu aceasta companie (Realitatea Media, n.r.) care vizeaza anumite produse media. Eu nu sunt responsabil de soarta companiei. Eu gestionez aceste produse media. Ce se intampla cu Money Channel, ce se intampla cu money.ro, ce se intampla cu alte produse media ale companiei sau ce se intampla cu compania nu e treaba mea. Suntem oricand pregatiti sa mentinem emisia produsului media Realitatea TV".

Sebastian Ghita, cel care controleaza grupul de firme Asesoft, a preluat managementul Realitatea Media in octombrie 2010. Compania Asesoft a anuntat atunci ca intentioneaza sa faca o investitie de 75 de milioane de euro, in urmatorii cinci ani, in grupul controlat la acel moment de Sorin Ovidiu Vintu.

Dupa mai multe luni de conflict intre Sorin Ovidiu Vintu si Sebastian Ghita, omul de afaceri Elan Schwartzenberg a anuntat, pe 29 aprilie, ca a cumparat 91% din actiunile la Bluelink Comunicazione, actionarul majoritar al Realitatea Media, omul de afaceri detinand in prezent 82% din grupul media.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Schwartzenberg Realitatea Sebastian Ghita , #Sebastian Ghita