Elan Schwartzenberg, in presa israeliana: Cosmarul meu, din cauza antisemitismului din Romania si a PSD

Marti, 04 Martie 2014, ora 22:00
13169 citiri
Elan Schwartzenberg, in presa israeliana: Cosmarul meu, din cauza antisemitismului din Romania si a PSD
Foto: Arhiva

Elan Schwartzenberg a aparut, marti, in presa israeliana, ce a scris un amplu material despre omul de afaceri roman, care este si evreu si care este acuzat de autoritatile judiciare din Romania de fraude financiare uriase.

Schwartzenberg sustine, intr-un interviu acordat European Jewish Press la Tel Aviv, ca este o victima a antisemitismului si a unei campanii de denigrare politica din Romania.

Sorin Blejnar si Elan Schwartzenberg, audiati pentru fraude financiare uriase

Jurnalistii israelieni precizeaza ca omul de afaceri de 46 de ani, care este si un cunoscut filantrop, a crescut intr-o familie de medici evrei si a locuit in Romania pana anul trecut, cand s-a mutat in Israel si Monaco. Ei adauga ca Schwartzenberg a fost casatorit cu vedeta de televiziune Mihaela Radulescu.

Cu afaceri in domeniul imobiliar, publicitate si comert si cu o avere estimata la 50 de milioane de euro, omul de afaceri a devenit proprietarul postului Realitatea TV, "un fel de CNN local", noteaza presa israeliana.

Elan Schwartzenberg: Imi doresc ca Realitatea TV sa fie un fel de CNN local (Video)

Insa "luna de miere", dupa cum spune el, s-a terminat in 2012, odata cu schimbarile politice din Romania. "In 2012, Romania a experimentat schimbari politice si in numai 12 luni am devenit un adevarat dusman pentru aproape orice politician din tara, in special pentru cei care se afla la putere si astazi", a declarat Schwartzenberg.

Cunoscut pentru lupta impotriva antisemitismului din Romania, el s-a opus lui Corneliu Vadim Tudor, celebru pentru iesirile sale antisemite si xenofobe, dar si lui Dan Sova, pe atunci ministru delegat pentru Marile Proiecte, care a negat ca evreii ar fi suferit si din cauza romanilor in timpul Holocaustului, in conditiile in care datele istorice arata ca in Romania au fost ucisi zeci de mii de evrei, mai ales in Iasi, de unde este familia lui Schwartzenberg, potrivit ziaristilor de la Tel Aviv.

"In spatele usilor inchise au promis sa ma distruga", a afirmat omul de afaceri, care a pierdut controlul asupra Realitatea TV in 2012, "cand politicienii din PSD au decis ca s-au saturat de mine", dupa ce televiziunea a intrat in insolventa in octombrie 2011.

Elan Schwartzenberg da in judecata CNA si cere suspendarea televiziunii lui Ghita

El a povestit ca Sebastian Ghita, apropiat al premierului Victor Ponta, si-a deschis propria televiziune, Romania TV, "o clona perfecta a Realitatea TV", si a operat in birourile, studiourile si cu echipamentul lui Schwartzenberg.

"Cu ajutorul abuziv al unui judecator, au pus controlul pe compania mea si am pierdut o investitie de 20 de milioane de euro, in ciuda unei sentinte a instantei supreme in favoarea mea. In plus, mass media s-a umplut de articole despre acuzatiile penale impotriva mea, niciuna bazata pe fapte reale", a precizat omul de afaceri, informat ca va fi arestat daca se intoarce in Romania, noteaza publicatia israeliana.

"Cosmarul meu se bazeaza in proportie de 50% pe antisemitism, iar cealalta jumatate se refera la o lupta politica mizerabila pentru a controla televiziunea in vederea alegerilor (prezidentiale - n.red.) din noiembrie", a conchis acesta.

Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
#Elan Schwartzenberg Israel, #Elan Schwartzenberg Realitatea TV, #Elan Schwartzenberg antisemism , #stiri Elan Schwartzenberg