Elan Schwartzenberg scapa de mandatul de arestare si nu mai e urmarit international

Vineri, 20 Iulie 2018, ora 12:23
5189 citiri
Elan Schwartzenberg scapa de mandatul de arestare si nu mai e urmarit international
Foto: Politia Romana

Tribunalul Bucuresti a revocat masura arestarii preventive in lipsa in cazul milionarului israelian Elan Schwartzenberg, judecat pentru complicitate la dare de mita. Instanta a retras in acest caz cererea de dare in urmarire internationala si mandatul european de arestare.

Decizia nu este insa definitiva.

"Admite cererea de revocare si revoca masura arestarii preventive dispuse fata de inculpatul Emilian Schwartzenberg. Dispune retragerea cererii de dare in urmarire internationala si a mandatului european de arestare emise pe numele inculpatului la momentul ramanerii definitive a prezentei hotarari. Cu drept de contestatie in termen de 48 de ore de la comunicare", este minuta Tribunalului Bucuresti.

Mandatul era emis din 2016

Magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti au emis, in iunie 2016, un mandat european de arestare preventiva pe numele omului de afaceri Elan Schwartzenberg, el fiind dat si in urmarire internationala dupa o solicitare a Politiei Romane.

Omul de afaceri este acuzat de complicitate la luare si la dare de mita dupa ce ar fi actionat ca intermediar intre omul de afaceri israelian Avraham Morgenstern, cel pentru care a fost emisa autorizatia de construire a locuintelor sociale, si Radu Mazare, fostul primar al Constantei.

Ajutorul acordat de Elan Schwartzenberg ar fi constat, pe de o parte, in faptul ca a intermediat darea sumei de 175.000 de euro prin interpunerea, pe traseul banilor, a unei societati offshore (societate al carei beneficiar real era) si, pe de alta parte, ar fi facilitat relatia dintre Mazare si Morgenstern, fiind prieten cu amandoi.

Potrivit DNA, societatea offshore respectiva era inmatriculata in Insulele Virgine Britanice si avea deschise conturi in Liechtenstein.

Toate operatiunile de transfer bancar erau ordonate de Elan Schwartzenberg, in calitate de beneficiar real si puse in executare de o alta persoana, mai sustin procurorii.

Caz disjuns din dosarul Mazare

Dosarul este disjuns din cauza in care fostul primar al Constantei, Radu Mazare, a fost trimis in judecata alaturi de fratele sau, senatorul Alexandru Mazare si de omul de afaceri Avraham Morgenstern, pe 1 aprilie, in legatura cu construirea locuintelor sociale din cartierul "Henri Coanda" din Constanta.

I.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Elan Schwartzenberg DNA, #Elan Schwartzenberg mandat, #Elan Schwartzenberg mandat revocat, #Elan Schwartzenberg coruptie , #stiri Elan Schwartzenberg
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
schwartenberg este nascut sub o stea norocoasa, steaua lui david.