Elena Basescu se bazeaza pe prieteni in campania pentru PE

Vineri, 03 Aprilie 2009, ora 18:07
2648 citiri
Elena Basescu se bazeaza pe prieteni in campania pentru PE
Foto: Realitatea TV

Tinerii din PD-L au ajutat-o pe Elena Basescu sa stranga semnaturile pentru candidatura ca independent la PE in timp ce le adunau pe cele pentru partid, in timp ce sediul de campanie al fetei presedintelui a fost cedat de Elena Udrea.

Sediul de campanie al Elenei Basescu este la primul etaj al unei cladiri de birouri din Ghencea, la acelasi etaj functionand, printre altele, o firma de pavele si o sala de fitness. Sunt trei incaperi, relativ mici, cu birouri inghesuite, in care a functionat si sediul de campanie al Elenei Udrea, de la alegerile parlamentare din toamna anului trecut, se arata intr-un reportaj Newsin.

De altfel, sunt cetateni care mai vin pentru audiente la ministrul Turismului. O femeie in varsta s-a interesat de ora de audiente a Elenei Udrea. I s-a indicat o zi si o ora in cursul saptamanii la care Udrea acorda audiente, insa raspunsul n-a satisfacut-o. "Sigur? Ca am tot venit pe aici si degeaba", a spus femeia.

In ziua in care Elena Basescu a anuntat ca a reusit sa stranga semnaturile de sustinere necesare depunerii candidaturii, in sediu erau cam vreo sapte tineri, majoritatea lor fiind ocupati cu indosarierea semnaturilor.

"Este greu de spus cati oameni au fost aici in timpul strangerii semnaturilor. Unii au lucrat pe teren, apoi veneau sa centralizeze datele. Majoritatea sunt de la tineretul PD-L sector 1, dar nu numai. Multi ni s-au alaturat pe parcurs. De exemplu, avem un student la Agronomie care a strans niste semnaturi pe strada lui, a venit la noi si a spus ca vrea sa ramana pentru ca i-a placut gestul Elenei si vrea sa o ajute", a spus Ana Zvirid, cea care a coordonat campania de strangere a semnaturilor.

Seniorii PD-L nu s-au opus stragerii de semnaturi

Zvirid sustine ca organizatiile seniorilor PD-L nu s-au opus ajutorului dat Elenei Basescu, din moment ce tinerii au reusit sa stranga in paralel si semnaturile necesare pentru partid. "In primul rand, au contat legaturile personale ale Elenei. Toti cei care o ajuta sunt, in primul rand, prietenii ei", explica Zvirid de ce unele organizatii au strans mai multe semnaturi decat altele.

Astfel, Marian Zlotea, presedintele organizatiei de la sectorul 5 si prieten al Elenei Basescu, a reusit sa fie primul pe Bucuresti. Iar la Constanta, judetul care a strans cel mai multe semnaturi, a contat faptul ca este locul de bastina al familiei Basescu.

In schimb, in strada stresul campaniei aproape nici nu exista. Intrebat daca stia de existenta sediului de campanie al fiicei presedintelui in zona in care locuieste, un cetatean se uita surprins, de parca ar fi vazut-o prima oara, la cladirea anosta din sticla verde si beton. "Habar n-aveam, n-am vazut-o pe aici, chit ca trec des, e in drum spre casa. N-as vota cu ea. Poate o fi ea scolita, dar ne trebuie oameni mai cu experienta acolo, la europeni", spune respectivul cetatean.

Un maior de artilerie aflat in trecere nu comenteaza candidatura mezinei presedintelui. "Nu cred ca votez. Mi se pare ca in vremea monarhiei, ofiterii nici n-aveau drept de vot. Poate ca era mai bine, scapau de o preocupare", spune ofiterul inainte de a-si vedea de drum. Un copil de vreo 12-13 ani se baga in vorba si spune ca el ar vrea sa o voteze pe Elena Basescu. "De ce?". "Imi place mie de ea", raspunde el fara sa stie exact de ce o place.

"Pai, eu am si semnat pe o lista. A venit un pusti la mine cand ma plimbam prin parc cu nevasta. Am semnat ca doar nu ma doare mana. Daca votez cu ea, e alta treaba. Ma mai gandesc", spune un batran spilcuit ce mergea agale pe trotuar. Invitat sa comenteze sansele de succes ale Elenei Basescu spune: "S-ar putea sa iasa, ca il cunoaste lumea pe taica-su, iar oamenii voteaza si dupa nume". O femeie cu un copil in carucior ii recomanda candidatei sa-si vada de alte treburi decat politica. "E tanara, sa faca ce fac tinerii de varsta ei, nu sa bage in treburi de astea", spune femeia pe un ton condescendent.

"M-am saturat de toti, sa nu-i mai vad. Ca e asta, ca e altul, tot aia e", vitupereaza o femeie intre doua varste, inainte de a incepe sa se planga de leafa mica si de programul de lucru incarcat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Elena Basescu europarlamentare, #eba semnaturi PDL , #Elena Udrea
Comentarii
Poza AIUREA AIUREA
AIUREA AIUREA
rank 5
UREZ PD-LEULUI VREO 20 DE CANDIDATI INDEPENDENTI CARE SA RUPA, SA RUPA DIN SCORUL PARTIDULUI
Poza gelu
gelu
rank 1
Clanul Mugabes'' scu face politica, dar pentru ei doar banul conteaza, fara numar!!!