Elena Basescu si-a facut bilantul in PE: 6 discursuri, 3 amendamente

Vineri, 12 Martie 2010, ora 12:53
2574 citiri
Elena Basescu si-a facut bilantul in PE: 6 discursuri, 3 amendamente

Europarlamentarul Elena Basescu a sustinut in cadrul actualei sesiuni plenare a PE sase discursuri, a depus o declaratie scrisa privind raportul PESC, iar PE a adoptat trei dintre amendamentele propuse de ea la acest raport si a fost co-autor al rezolutiei "The Case of Gilad Shalit".

"Pe langa cele doua interventii deja mediatizate, una pe tema scutului anti-racheta si cea de-a doua cu privire la 'A doua reuniune europeana la nivel inalt privind romii', Elena Basescu a mai luat cuvantul de inca patru ori in aceasta sesiune, precizeaza un comunicat al Biroului de presa al grupului europarlamentarilor romani din PPE.

In discursurile de un minut sustinute de Elena Basescu in plenul Parlamentului European, eurodeputatul PD-L s-a referit la impozitarea tranzactiilor financiare, la investitiile in dezvoltarea de tehnologii cu emisii reduse de carbon, spatiul unic de plati in euro, cazul Gilad Shalit si Raportul privind politica externa si de securitate comuna. Elena Basescu a fost co-autor al rezolutiei "The Case of Gilad Shalit".

De asemenea, se mai arata in comunicatul amintit, Parlamentul European a adoptat, in aceasta sesiune plenara, trei amendamente ale europarlamentarului Elena Basescu la "Raportul privind politica externa si de securitate comuna (PESC)".

Amendamentele se refera la dezvoltarea si punerea in aplicare a proiectelor din cadrul Sinergiei Marii Negre, prioritizarea asigurarii securitatii energetice a UE prin promovarea unui coridor sudic in ceea ce priveste alimentarea cu titei a Europei, inclusiv prin Conducta Petroliera Pan-Europeana Constanta - Trieste si dezvoltarea relatiilor UE cu tarile din parteneriatul estic in plan politic, economic si cultural.

Elena Basescu a fost criticata in presa pentru ca in ultimul discurs rostit in Parlamentul European luni, in care facea referire la scutul american antiracheta, a comis doua erori, una legata de data la care Romania a aprobat amplasarea elementelor scutului american antiracheta pe teritoriul national si o a doua legata de forul care urmeaza sa ratifice acordurile SUA-Romania privind scutul, confundand Parlamentul European cu cel national, cel care are competenta pe acest subiect.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Elena Basescu, #Eba Parlament European, #amendamente Eba, #rezolutie PE Eba , #europarlamentar
Comentarii
Poza atitudini.wordpress.com
atitudini.wordpress.com
rank 5
Daca te balbai in timpul unui discurs, asta nu inseamna ca ai tinut 6 discursuri....
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Agentia newsin – un pacat nou la pacatosi mai vechi . Impreuna cu ziare.com , falsifica pana si un comunicat al Biroului de presa al grupului europarlamentarilor romani din PPE.