Elena Basescu a demisionat din PDL - Update (Video)

Luni, 24 Martie 2014, ora 11:20
6311 citiri
Elena Basescu a demisionat din PDL - Update (Video)
Foto: Arhiva

Elena Basescu a demisionat din PDL si ar putea candida ca independenta la alegerile pentru Parlamentul European, care au loc pe 25 mai. O alta varianta ar fi candidatura acesteia pe listele Partidului Miscarea Populara.

Elena Udrea a confirmat la postul B1TV ca Elena Basescu a demisionat, dar a spus ca este decizia ei daca va candida sau nu pe listele PMP, care vor fi depuse luni, la ora 17:00, la Biroul Electoral Central.

Conform B1TV, Elena Basescu nu a depus demisia personal, ci a trimis un consilier la sediul PDL din Aleea Modrogan. Mai mult, surse citate de Mediafax au declarat ca membrii conducerii PDL au fost informati prin SMS in legatura cu aceasta demisie, in timp ce se aflau in sedinta saptamanala.

Update: Intr-un comunicat remis pe adresa Ziare.com, se precizeaza ce contine demisia trimisa de Elena Basescu conducerii PDL.

"Domnule presedinte Vasile Blaga, va informez cu privire la decizia mea definitiva si irevocabila de a demisiona din Partidul Democrat Liberal, incepand cu momentul inregistrarii acestui document. Le multumesc membrilor Partidului Democrat Liberal pentru colaborare si le doresc succes pe viitor", se arata in cererea de demisie.

Fiica cea mica a presedintelui si-a inceput cariera politica in PDL, iar in februarie 2008, a fost aleasa in functia de secretar general al Organizatiei de Tineret partidului.

Pentru alegerile europarlamentare precedente ea a demisionat in luna martie 2009 din PDL si a candidat ca independent, sustinuta in sectiile de votare de PDL. De asemenea, pentru strangerea semnaturilor necesare, Eba a fost sustinuta de organizatia de tineret a PDL.

In aceeasi zi in care a aflat ca a fost aleasa ca independenta, duminica 7 iunie 2009, Elena Basescu s-a reinscris imediat in PDL, primind de la Monica Iacob-Ridzi documentele necesare pentru a redeveni membru al partidului, gata completate.

Intrebat ce ii sugereaza fiicei sale in legatura cu un nou mandat in Parlamentul European, presedintele Traian Basescu a declarat ca nu ii face nicio recomandare, pentru ca este majora si poate lua singura decizii.

Zilele trecute, europarlamentarul Cristan Preda, la randul sau trecut de la PDL la PMP si aflat pe lista candidatilor la europarlamentare pe primul loc, a scris pe blog ca Elena Basescu a strans deja cele 100.000 de semnaturi necesare si a invitat-o pe EBa sa candideze alaturi de europarlamentarii Partidului Miscarea Populara.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Elena Basescu demisionat PDL, #Elena Basescu candidat europarlamentare, #Elena Basescu Miscarea Populara , #PDL