Liderii PD-L nu se simt amenintati de candidatura Elenei Basescu

Vineri, 20 Martie 2009, ora 14:21
2034 citiri
Liderii PD-L nu se simt amenintati de candidatura Elenei Basescu
Foto: Antena 3

Lideri ai PD-L sustin ca depunerea candidaturii ca independent a Elenei Basescu pentru alegerile europarlamentare nu afecteaza scorul electoral al partidului.

Acestia afirma ca fiica presedintelui se adreseaza unui segment de electorat care, in mod normal, nu s-ar prezenta la vot.

Vicepresedintele PD-L Cezar Preda a spus ca tinerii din PD-L Buzau au format deja un grup care o vor ajuta pe Elena Basescu sa stranga semnaturile necesare pentru depunerea candidaturii ca independent pentru alegerile europarlamentare.

"Tinerii de la noi au facut un colectiv care o va ajuta pe EBA (sigla sub care va candida fiica presedintelui n. r.) sa adune semnaturile", a declarat Cezar Preda.

Democrat-liberalul crede ca decizia Elenei Basescu aduce beneficii electorale partidului. "Va lua partidul voturi, va lua si ea voturi. Ea va aduna din voturile tinerilor care, de obicei, nu se prezinta la vot. Eu sunt convins ca si dupa ce va deveni europarlamentar, ea va ramane tot o democrata", a adaugat Preda.

O pozitie similara are si deputatul Sulfina Barbu. "Avem precedentul Laszlo Tokes, care a intrat in Parlamentul European, dar a intrat si UDMR, care era in pericol sa nu atinga pragul electoral.

O candidatura independenta se adreseaza categoriilor care nu s-au hotarat cu ce partid voteaza. Sunt cei care nu s-au putut decide sa voteze cu un partid la alegerile trecute si nu cred ca s-au hotarat deja cu cine sa voteze la alegerile viitoare", a declarat Sulfina Barbu.

Barbu sustine ca PD-L nu este pus intr-o situatie delicata prin candidatura Elenei Basescu. "Am vazut declaratia ei si a cerut ajutorul prietenilor, nu al vreunei organizatii a PD-L. Este un lucru pe care-l face toata lumea-atunci cand ai vreo problema apelezi la ajutorul prietenilor", a concluzionat Barbu.

O pozitie mai rezervata are vicepresedintele Gheorghe Flutur, unul dintre cei doi sefi de campanie ai PD-L pentru alegerile europarlamentare din 7 iunie 2009. "Personal, cred ca Elena Basescu avea loc si la noi pe liste. Eu o cunosc bine. Este un tanar dinamic si o apreciez", a spus Flutur.

Intrebat daca tinerii pedelisti din organizatia suceveana ar putea sa o ajute pe Elena Basescu sa stranga cele 100.000 de semnaturi de sustinere necesare unei candidaturi independente, Flutur a spus ca subiectul nu a fost discutat inca.

Totusi, decizia privind pozitia partidului fata de candidatura Elenei Basescu va fi luata la inceputul campaniei electorale.

Secretarul general al OT a PD-L, Elena Basescu, a anuntat, miercuri, ca va demisiona din partid si ca va candida ca independent la alegerile europarlamentare.

Tanarul politician si-a argumentat decizia, afirmand ca nu doreste ca tatal ei sa fie acuzat de nepotism, iar PD-L sa nu "aleaga" intre ea si intelectuali.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Elena Basescu candidatura, #PDL amenintat , #PDL