Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Basescu: Fiica mea nu a participat la nicio actiune a MTS

Joi, 23 Iulie 2009, ora 18:07
3698 citiri
Basescu: Fiica mea nu a participat la nicio actiune a MTS
Foto: Ziua

Elena Basescu nu a participat la nicio actiune a Ministerului Tineretului, a declarat, joi, seful statului, oferindu-i si alibiul perfect: "pe 1 si 2 mai fiica mea a fost cu mine, la Neptun".

Presedintele a vrut sa arate, astfel, ca europarlamentarul PD-L a fost din nou victima unei campanii a presei, care a speculat ca aceasta ar fi unul din beneficiarii imaginii create in timpul festivitatilor organizate de Ziua Tineretului de catre fostul ministru al Tineretului, Monica Iacob-Ridzi.

Singura "greseala" pe care i-o recunoaste mezinei este prezenta la concertul trupei Voltaj, insa asta pentru ca exista "o relatie speciala" intre Elena si membrii Voltaj, amintind ca fiica lui a aparut in cateva clipuri ale formatiei. Initial, Basescu a mentionat ca Elena s-ar fi dus la un concert al trupei Vama Veche, care s-a desfiintat in urma cu aproape trei ani, insa s-a corectat ulterior si a precizat ca este vorba despre trupa Voltaj.

"O sa va rog sa ma scuzati ca va aduc la cunostinta un lucru care tine mai mult de chestiuni personale. S-a spus ca acel eveniment a fost facut, printre altele, si pentru promovarea fiicei mele. Vreau sa stiti ca pe 1 si pe 2 a fost cu mine si n-a participat la nicio actiune a Ministerului Tineretului, ca invitat al Ministerului Tineretului.

Doar seara s-a dus la concertul formatiei Vama Veche cu care are o legatura personala, mi se pare ca dumneavoastra ati scris despre niste clipuri ... nu Vama Veche, Voltaj, ma scuzati...pe care fiica mea le-a turnat cu ei. Fiica mea s-a dus acolo datorita relatiei ei cu Voltaj, dar in rest pe data de 1 si 2 a fost cu mine, la Neptun", i-a luat apararea Basescu.

Presedintele a reprosat presei ca a sustinut fara date concludente teza promovarii electorale prin actiunile MTS a candidaturii europarlamentare a fiicei sale. Insa, cand presa i-a amintit ca exista fotografii si inregistrari video ale prezentei Elenei Basescu la evenimentele organizate de MTS, presedintele s-a limitat sa spuna ca nu vrea sa dea detalii despre ce cunoaste legat de "intelegerile murdare" dintre politicieni si mass-media, pe care le-a invocat la demisia Monicai Iacob Ridzi, motivand ancheta in derulare in cazul fostului ministru al Tineretului, pe care nu doreste sa o influenteze.

Dupa declaratia presedintelui, jurnalistii de la Realitatea TV au insistat asupra "chestiunilor personale" pe care a vrut neaparat sa le calarifice Basescu. Discutia din platoul TV a deviat de la chestiuni personale relatia de prietenie dintre seful statului, fiica sa si fostul ministru al Tineretului, atitudine taxata de purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale, Valeriu Turcan, in cadrul unei interventii telefonice in direct la postul de televiziune.

"Eu cred ca exista o diferenta de nuanta intre a cunoaste o persoana si a exista o prietenie intre presedinte si familia Ridzi. Sintagma prietenie intre familiile Basescu si Ridzi nu corespunde realitatii", a declarat Valeriu Turcan, nu fara sa acuze trustul Realitatea-Catavencu ca duce o campanie de discreditare a presedintelui.

"Este evident ca la Realitatea se duce o campanie de discreditare a presedintelui, pentru ca se ruleaza obsesiv la televizor imagini cu Elena Basescu alaturi de Monica Iacob Ridzi", a acuzat Valeriu Turcan, dupa care a inchis telefonul in toiul discutiei cu jurnalistii.

Nici macar Cotroceniul nu a acordat diurna jurnalistilor

Daca fata de fiica sa este acelasi tata protector, gata sa-i sara in aparare ori de cate ori este nevoie, cum ne-a demonstrat din primavara anului trecut si pana acum, nu la fel se poate spune despre sustinerea pe care o arata in orice imprejurare ministrilor PD-L.

Rugat de catre presa sa comenteze noul scandal de la Guvern, al costisitoarelor plecari in strainatate ale ministrului Turismului, Elena Udrea, Traian Basescu a criticat-o voalat pe pedelista: el a subliniat ca niciodata in timpul mandatului sau la Cotroceni nu a acordat vreo diurna sau cazare vreunui jurnalist acreditat la aceasta institutie in timpul vizitelor sale externe.

"Niciodata jurnalistii acreditati la Presedintie nu au primit diurna cazare sau altceva. Am incercat, in limita locurilor disponibile, sa ii luam cu noi ca sa le usuram misiunea", a subliniat Basescu, prin cuvinte sacadate.

Insa minunea nu a tinut mult: seful statului a revenit la eternul tap ispasitor, presa, pe care a acuzat-o ca aplica tratamente diferite in cazurile Monica Iacob Ridzi si Nicolae Nemirschi: "Va spun in modul cel mai cinstit: Nu inteleg tratamentul diferit intre cazul Monica Ridzi si cazul Nemirschi. De ce sunt tratati diferit? A platit mai mult Nemirschi pentru promovare sau nu? Daca a platit mai mult, pot sa inteleg".

In acest context, presedintele Romaniei a spus ca presa isi stabileste cata libertate vrea, adica atunci cand este corupta este si mai putin libera, precizand totodata ca el nu a intervenit niciodata, nici personal, nici prin interpusi, pe langa jurnalisti: "Presa are cata libertate isi ia. Cand e corupta isi ia mai putina, pentru ca ia bani. Cand nu ia bani de la politicieni, poate fi mai corecta. Cand un jurnalist accepta, chiar si indirect favoruri de la politicieni, este tot coruptie, coruptia lui e egala cu cea a politicianului".

Totodata, Basescu s-a dat drept exemplu si a amintit de promisiunea pe care a facut-o la inceputul mandatului sau, ca presa va fi libera: "Primul lucru pentru infaptuirea acestui angajament a fost sa nu intervin pe langa jurnalisti, nici personal si nici prin interpusi".

Intrebat si despre sesizarea ANI in cazul neconcordantelor din declratiile de avere ale noului ministru al Tineretului si Sportului, Luminita Placinta, seful statului a subliniat ca trebuie anchetate toate palierele unde exista suspiciunea risipirii banilor publici indeferent cat de mica sau mare este suma.

Insa si de aceasta data si-a indulcit declaratiile, declarandu-se uimit ca autoritatile actualei guvernari se cramponeaza de urmarirea modului in care au fost cheltuite sume mici in timp ce peste risipirea a 3,2 miliarde de euro de catre Fondul de Dezvoltare, bani proveniti din vanzarea BCR si a Distributiei Banat, pare a se asterne o tacere binevoitoare.

"Oare de ce nu se ancheteaza cum s-au risipit in 3 luni 3,3 miliarde de euro la Fondul de Dezvoltare? Eu cred ca tebuie anchetate si suspiciunile care exista acum si cele peste care s-a asternut cu multa bunavointa, tacerea" a mai afirmat Basescu.

"Cand ma voi hotari sa candidez, o voi face public

Intrebat din nou daca va candida sau nu la prezidentiale, seful statului a pastrat acelasi suspans ca si pana acum, insa a facut, in premiera, o promisiune in legatura cu acest subiect. Nu ca va candida, ci ca atunci cand se va hotari, va anunta public: "Cand nu am fost eu acuzat (ca-si face campanie, n.red.)? Eu sunt acuzat ca merg in teritoriu ca si cum as fi presedinte in Papua Noua Guinee si nu in Romania. Eu sunt acuzat de orice fac.

Daca ma duc in orice localitate, in orice intreprindere, oriunde sunt in campanie, dar va rog sa va aduceti aminte ca acest lucru se intampla din anul 2005. Deci, un obicei, sau o placere pentru ca imi place sa ma duc intre oameni este pusa sub sigla campaniei electorale. In ceea ce priveste cadidatura, va asigur ca, atunci cand ma voi hotari, ca o voi face public. Deocamdata n-am luat decizia".

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Elena Basescu actiuni MTS , #stiri Elena Basescu