Elena Basescu: Rromii fac parte din viitorul Romaniei europene

Miercuri, 09 Februarie 2011, ora 13:18
4758 citiri
Elena Basescu: Rromii fac parte din viitorul Romaniei europene
Foto:stirileprotv.ro

Europarlamentarul roman Elena Basescu a depus o declaratie scrisa la Parlamentul European in care vrea recunoasterea faptului ca a existat un genocid impotriva rromilor in Europa si in care se arata de parere ca aceasta minoritate etnica face parte din viitorul Romaniei.

"Romii reprezinta cea mai mare minoritate etnica din UE la ora actuala, dar si cea mai oprimata de-a lungul timpului. In timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, sute de mii de rromi au fost ucisi si persecutati(...) Rromii fac parte din viitorul Romaniei, al unei Romanii europene. Tragedia Holocaustului este de acum parte a memoriei noastre colective", se arata in declaratia Elenei Basescu de pe Parlamentului European.

In aceeasi declaratie, europarlamentarul PD-L a amintit chiar de eforturile facute de tatal sau, presedintele Traian Basescu, pentru recunoasterea genocidului impotriva acestei etnii in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

"Din pacate, doar unele state membre au recunoscut faptul ca exterminarea romilor a fost, de fapt, un genocid. Pentru a cinsti memoria victimelor si in semn de profund respect pentru supravietuitorii rromi ai Holocaustului, presedintele Romaniei a recunoscut, in 2007, atrocitatile suferite de romi si a conferit Crucea Nationala "Serviciul Credincios" clasa a III-a celor trei romi care au supravietuit genocidului".

EBA a mai pledat si pentru recunoasterea faptului ca rromii sunt acum cetateni europeni cu drepturi egale si ca libertatea lor de miscare nu ar trebui limitata, aluzie la recentele scandaluri cu expulzarile ilegale ale unor rromi din Italia sau Franta.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#EBA rromi declaratie PE, #EBA rromi viitorul Romaniei , #stiri Elena Basescu
Comentarii
Poza Nastratin
Nastratin
rank 1
ce gogorita a scos...o fi fost la ideea taticului? sau pt imblinzirea tarilor invadate de tiganii romanezi? tiganii draga Eba nu conteaza decit ca si cap de vita furajera taxabila!!!