Ziare.com

Parlamentul European a adoptat amendamentele Elenei Basescu

Miercuri, 27 Ianuarie 2010, ora 18:47

   

Parlamentul European a adoptat amendamentele Elenei Basescu
Elena Basescu, mezina presedintelui Romaniei, a reputat o mare victorie miercuri, in Parlamentul European, sase amendamente depuse de aceasta fiind aprobate.

"In cadrul sedintei de astazi, membrii Comisiei pentru Afaceri Externe (AFET) au adoptat amendamentele depuse de europarlamentarul roman Elena Basescu (PD-L, PPE). Dintre cele sase amendamente adoptate, doua se refera la Raportul de tara pentru 2009 privind Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei, doua la Raportul de tara pentru 2009 privind Croatia si doua la Proiectul de aviz privind propunerea de regulament al Parlamentului European si al Consiliului privind masurile de garantare a securitatii aprovizionarii cu gaze naturale si abrogare a Directivei 2004/67/CE", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Amendamentele referitoare la Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei sustin consolidarea capacitatii administrative a tarii de gestionare a fondurilor de pre-aderare puse la dispozitie de catre Uniunea Europeana si sprijina implementarea reformelor necesare in cadrul procesului de aderare.

Amendamentele la Raportul de tara pentru 2009 privind Croatia introduc urmatoarele prevederi: incurajeaza Croatia sa isi continue eforturile de promovare a diversitatii culturale si sa dezvolte proiecte de cooperare transfrontaliera cu scopul realizarii coeziunii sociale, economice si teritoriale.

In cadrul raportului privind securitatea aprovizionarii cu gaze naturale, Comisia AFET a adoptat ambele amendamente de compromis ale Elenei Basescu cu raportorul Jacek Saryusz-Wolski (Presedintele delegatiei Poloniei in PPE). Acestea vizeaza necesitatea implementarii de masuri preventive in cazul unor amenintari grave la adresa sigurantei aprovizionarii cu gaze, principiul solidaritatii intre statele membre si luarea in considerare a raportului dintre costuri si eficienta in implemenatrea Planului de Actiune Preventiva.

A.S.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1648 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Bravo Elena....

Sunt curios ce comentarii vor aparea.....

 

Cu siguranta vor aparea.

Urmariti Realitatea TV si veti afla ce n-ati stiut.

Amendamentele Elenei Basescu

Offf .. ce desteapta fata are tata. A devenit o politiciana de nivel european. Frumos!

 

Sper ca le-a inchis gura detractorilor.

Iata ca "fata lui tata", cum a fost, in deradere, caracterizata de misoginii detractori isi face treba bine la Parlamentul European. La fel ca si alte femei , aflate in functii de decizie. Dar ce sa facem , avem prea multi MERCENARI needucati printre noi inclusiv pe acest forum.

 

amendamente-eba

Cred ca a fost doar transportatoarea acestor amendamente...A avut grija taticu si cu blonda de la cotroceni....sa fie fata bagata-n seama... tu chiar crezi ca are aceasta d-ra atata minte cand nu este in stare nici sa lege 2 cuvinte si nici sa citeasca...am vazut la TV


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor