Elena Basescu: Tata nu a fost de acord sa candidez, a aflat din presa

Joi, 19 Martie 2009, ora 20:10
3771 citiri
Elena Basescu: Tata nu a fost de acord sa candidez, a aflat din presa
Foto: Evenimentul Zilei

Fiica cea mica a presedintelui Traian Basescu, Elena, a explicat care au fost motivele care au stat la baza deciziei sale de a demisiona din PD-L.

Elena Basescu a explicat ca demisia ei nu seamana deloc cu demisia lui Sorin Oprescu din PSD deoarece acesta a fost determinat sa plece pentru ca nu a gasit sustinere in partid, pe cand ea a facut-o doar din dragoste pentru democrat-liberali.

"Situatia dintre candidatura mea si cea a lui Sorin Oprescu nu este deloc la fel. Sorin Oprescu a plecat suparat de la partid deoarece nu a fost sustinut in functia de primar, eu plec din dragoste de partid", a declarat Elena Basescu, la Antena 1.

Fiica cea mica a presedintelui a mai sustinut ca tatal ei a sfatuit-o si la alegerile locale si la cele parlamentare sa nu candideze si acelasi lucru i l-a spus si in legatura cu alegerile europarlamentare, asadar decizia a fost doar a ei. Mai mult, Elena Basescu sustine ca presedintele a aflat din presa de candidatura sa.

"Despre candidatura mea la europarlamentare, tatal meu a aflat din presa. El chiar m-a sfatuit dinainte sa mai astept, dar eu am ales politica pentru ca imi place politica. Am notorietate, dar acest lucru nu este suficient, trebuie ambitie si determinare pentru politica si vreau sa stiti ca nu ma consider o persoana frumoasa, ma consider o persoana simpatica si ingrijita", a spus mezina familiei Basescu.

Ea a spus ca nu poate indrazni inca sa se compare cu tatal sau, dar este o bucatica din el si va purta cu mandrie numele de Basescu chiar si daca se va marita.

"Mai am foarte mult de muncit pana sa indraznesc sa ma compar cu tatal meu, am pretentia ca presa sa nu aiba pretentia sa-mi schimb si numele, m-am nascut Basescu si o sa mor Basescu, chiar si daca ma voi casatori nu-mi voi schimba numele", a subliniat mezina presedintelui.

In privinta balbelor, Elena Basescu apreciaza ca diferenta dintre ea si Lucian Mandruta, realizatorul interviului, este ca "dumneavoastra sunteti preluat doar de Carcotasi, dar eu sunt preluata de presa din toata tara". "Totusi, au dreptate cateodata, dezacordurile nu sunt permise in politica si voi avea grija de acum sa nu le mai fac", a spus fata presedintelui Basescu.

"Chiar daca am ajuns celebra cu succesuri, vreau sa stiti ca m-am corectat si am urcat in PD-L de la 12 ani. De la o varsta frageda am fost in campanie alaturi de partid si de tatalui meu. Nu am candidat la alegerile de anul trecut, la alegerile legislative, pentru ca nu era normal sa cobor de pe podium in politica", a mai spus Elena Basescu.

Intrebata de Lucian Mandruta cu cat l-ar plati pentru interviu, ea a replicat: "Consider ca ne-am facut un serviciu reciproc".

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Elena Basescu, #demisie PDL, #Sorin Oprescu, #dragoste PDL , #Traian Basescu