Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Sfidarea de dupa suirea in copac

Duminica, 22 August 2010, ora 23:08
15266 citiri
Sfidarea de dupa suirea in copac

Zilele trecute, o masina de teren a oprit fix pe trecerea de pietoni si sub semnul oprirea interzisa intr-o intersectie din mijlocul Bucurestiului, pentru ca soferita sa sara direct, fara vreun pas in plus, intr-o patiserie de lux. Nicio surpriza avand in vedere nesimtirea crasa care domneste in traficul bucurestean.

Atat doar ca soferita in cauza nu este orice, nu este nici macar vreo beizadea/manechina/parvenita obisnuita. Ea are o dubla calitate care ar fi trebuit sa o oblige la un comportament model sau, macar, onorabil. Soferita este fiica presedintelui Romaniei si este europarlamentar al Romaniei.

Nesimtirea unei simple fufe de Dorobanti ar fi cu totul irelevanta, iar incalcarea regulilor de circulatie de catre ea ar fi fost strict o treaba a politiei.

Noi vorbim insa despre nesimtirea unui demnitar, platit din bani publici europeni deci inclusiv romanesti, si al unui membru al primei familii a Romaniei.

Si nici macar nu este vorba doar dspre nesimtire, ci despre o autentica sfidare. Elena Basescu stie foarte bine ca se afla in permanenta in atentia presei, macar a celei de scandal. Stie ca zona Dorobanti este impanzita de fotografi in cautare de subiecte. Stia asadar ca riscul de a fi pozata in timp ce incalca flagrant regulile de circulatie era urias. O mai patise ea insasi in exact aceeasi zona. Si totusi nu i-a pasat.

Nu i-a pasat nici de lege, nici de mesajul pe care-l transmite in societate.

"Si ce-o sa patesc, fraierilor?", spune ea probabil, in gand, de fiecare data cand mai trage o palma peste obrazul celor care l-au votat pe tatal ei, al celor care au votat-o pe ea si al celor care, in ultima instanta, ii platesc salariul la Bruxelles.

Si adevarul ca n-a patit nimic, macar pentru faptul ca cel care a pozat-o n-a sunat imediat si la politie pentru a se lamuri daca celebrele "caracatite" sunt sau nu inhibate de celebrul numar de inmatriculare.

Probabil ca raspunsul ar fi fost pozitiv avand in vedere ca zona Pietii Dorobanti, populata de smecheri cu bani si pile, este interzisa pentru cei care ridica masini. Dar acesta este un alt subiect.

Traian Basescu are, la randul sau, o mare raspundere pentru aceasta sfidare. Caci copilul sau este produsul educatiei sale, iar aceasta educatie pare plina de carente si total ireverentioasa fata de poporul pe care il conduce de 6 ani de zile.

Slabiciunile omenesti de tata au acum efecte grave asupra presedintelui, cat timp propria fiica, sfidatoare, ataca violent si calomnios, in public, oameni care promoveaza cele mai importante proiecte prezidentiale (atacul mizerabil la Monica Macovei nu a fost infirmat de nimeni pana acum).

Din nefericire, Eba nu este o exceptie pentru politica romaneasca. Cu cateva saptamani in urma am vazut eu insami masina de serviciu a deputatului PNL Cristina Pocora parcata pe aceeasi trecere de pietoni, in fata aceleiasi patiserii.

Dupa cateva clipe, d-na Pocora a iesit din local mestecand o placinta si s-a suit relaxata in masina cu care tocmai ii sfidase pe cei care-i platesc lunar indemnizatia de parlamentar. Spre norocul ei, sau doar pentru ca este departe de celebritatea Elenei Basescu nu a fost pozata.

Si sunt convins ca o panda prelungita in acelasi loc ar aduce multe alte surprize. Pentru ca ceea ce nu inteleg acesti oameni cocotati in copac cu ignorarea propriei cozi, este ca altitudinea, statutul de demnitar, voturile din spatele lui, presupun mai multe obligatii si restrictii decat drepturi.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Elena Basescu , #Traian Basescu
Comentarii
Poza nightmare
nightmare
rank 5
mai,racare si caprare!!!!...ati terminat subiectele cu Basescu si ati inceput cu fiica sa .....cred ca o sa mergeti pana la a 7 a spita al familiei presedintelui ,pentru a satiface orgolilul mizerabil al mogulilor care va plateste si dirijeaza viata !!