Elisabeta Lipa, criticata dupa ce a spus ca le-a dat tuturor "peste nas si peste gura" pentru performanta

Vineri, 12 August 2016, ora 18:41
5820 citiri
Elisabeta Lipa, criticata dupa ce a spus ca le-a dat tuturor "peste nas si peste gura" pentru performanta
Foto: Facebook/ Elisabeta Lipa

Secretarul general al Federatiei Romane de Taekwondo WTF, Gheorghe Grigorescu, o critica pe Elisabeta Lipa, ministrul Tineretului si Sportului, dupa ce aceasta a spus ca "le-am dat tuturor si pe nas si pe gura pentru a face performanta".

Intr-un drept la replica remis Ziare.com, Grigorescu a criticat faptul ca disciplina sportiva pe care o reprezinta nu a fost suficient sustinuta pentru a participa in calificarile pentru Jocurile Olimpice.

"In aceste zile intreaga tara sta cu ochii pe reprezentantii sportului romanesc la Jocurile Olimpice de la Rio, iar rezultatele inregistrate pana acum au determinat sa apara si primele modele de disociere a celor care coordoneaza activitatea sportiva in frunte cu doamna ministru de resort chestor Elisabeta Lipa care intr-un moment de mare cumpana afirma, conform in cele aparute in retelele de stiri, ca domnia sa 'le-a dat tuturor si pe nas si pe gura pentru a face performanta olimpica, pentru ca acesta este momentul de bilant'.

Ceea ce este fals, evitandu-se raspunderea functionarilor publici cat si a celor care au fost adusi sa militarizeze institutia de cultura fizica prin abuz de forta", noteaza secretarul general al Federatiei Romane de Taekwondo WTF.

Acesta sustine ca aceasta disciplina olimpica WTF a avut posibilitatea de a obtine calificari directe pentru Jocurile de la Rio, dar nu a primit finantare pentru a participa la competitiile de calificare din ultimii trei ani.

In plus, sustine Grigorescu, sportivilor romani care au obtinut rezultate la competitiile europene Under 21 "nici pana in prezent nu li s-au acordat meritele ce le aveau pentru performantele obtinute deoarece functionarii pe care ii pastoriti au avut satisfactia ca sa gaseasca niste pricine la un document care trebuia doar confirmat de acestia".

In continuare, reprezentantul federatiei de taekwondo acuza "managementul defectuos si netransparent prin care au fost repartizate sumele catre federatiile sportive", iar despre Lipa sustine ca este "fie dezinformata fie necunoscatoare a problemelor reale ale sportului romanesc, in conditiile in care federatia noastra, cu statut olimpic, a fost finantata in ultimele trei cicluri olimpice sub nivelul federatiilor neolimpice".

Grigorescu mai acuza si ca desi un eveniment ce va avea loc in luna septembrie - Campionatul European de Taekwondo WTF Cadeti editia a VII-a - trebuia sa primeasca finantare, a fost anuntat in urma cu putin timp ca va primi doar "18% din suma minim necesara desfasurarii in conditii de minim standard in domeniu va fi alocata".

"Aratam conducerii Ministerului Tineretului si Sportului ca federatia noastra nu detine sumele diferenta pentru organizarea acestei competitii. (...) In aceasta situatie va rugam, doamna ministru, sa punctualizati si sa-i prezentati pe cei care au primit 'pe nas si pe gura'", adauga acesta.

F.N.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#secretar general Taekwondo critica Lipa, #Elisabeta Lipa peste nas gura, #Elisabeta Lipa Jocurile Olimpice , #ministrul Tineretului si Sportului