Mall in locul singurului patinoar de competitie din Bucuresti? Iata ce spune ministrul Tineretului si Sportului

Marti, 05 Iulie 2016, ora 20:24
5002 citiri
Mall in locul singurului patinoar de competitie din Bucuresti? Iata ce spune ministrul Tineretului si Sportului
Foto: Captura Digi24

Ministrul Tineretului si Sportului, Elisabeta Lipa, a declarat, marti, ca nu crede ca va fi construit un mall pe locul patinoarului Flamaropol, precizand ca nu poate fi schimbata destinatia bazelor sportive si ca va discuta cu primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, despre acest lucru.

"Am putea lua o pozitie in momentul in care vedem ca in incita Complexului sportiv 'Lia Manoliu' se construieste un mall, bloc sau eu stiu ce se mai discuta in zilele acestea. Dar eu sunt ferm convinsa ca atata timp cat au primit aceasta suprafata de teren pentru construirea patinoarului, nu au cum sa construiasca altceva. Dar, va asigur ca voi lua legatura cu doamna primar, avand in vedere ca si dumneai are doar o saptamana, asta e a doua saptamana de mandat si cu atatea probleme (...) Voi lua legatura cu doamna primar sa gasim o solutie, daca este nevoie. Eu nu pot sa cred ca se va construi acolo un mall. Dar daca asta se intampla, cu siguranta ca Primaria Capitalei si doamna primar vor opri acest lucru", a spus Elisabeta Lipa, marti, la Palatul Parlamentului, fiind intrebata care este situatia respectivului patinoar si a mall-ului care ar urma sa fie construit in locul acestuia.

Ministrul Tineretului si Sportului a mai afirmat ca exista legi in vigoare, potrivit carora nu poate fi schimbata destinatia bazelor sportive.

"Acum trei ani de zile, printr-o Hotarare de Guvern, s-a dat o suprafata de teren inclusiv unde exista si la ora actuala patinoarul Flamaropol. Avand in vedere ca MTS nu avea fondurile necesare construirii unui patinoar nou, aceasta constructie a plecat catre Primaria Capitalei pentru construirea acestui patinoar despre care vorbim si care este asteptat de populatia bucuresteana si nu numai de sportul de performanta, vorbim de hochei, vorbim de patinaj.

Nu stiu cum sau cine a scos acest lucru cu mall-ul sau construirea unui mall, pentru ca avem legi care spun foarte clar nu putem schimba destinatia bazelor sportive. Acest patinoar se situeaza in incinta Complexului national sportiv 'Lia Manoliu', iar destinatia lui este doar pentru activitate sportiva. Nimic altceva. Deci acel patinoar se va construi de catre Primaria Generala a Capitalei si tot ce este in interiorul acestui complex este doar o baza sportiva", a mai spus Lipa.

Ministrul a reactionat dupa ce in media au aparut informatii potrivit carora in locul singurului patinoar omologat pentru competitii oficiale din Bucuresti ar urma sa fie ridicat un centru comercial.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#patinoar demolat Bucuresti, #mall patinoar Bucuresti, #Bucuresti constructie patinoar , #ministrul Tineretului si Sportului