De ce nu vrea printul Charles sa devina rege: monarhia este un fel de "inchisoare"

Vineri, 25 Octombrie 2013, ora 10:27
3274 citiri
De ce nu vrea printul Charles sa devina rege: monarhia este un fel de "inchisoare"
Foto: Arhiva

Printul Charles nu se grabeste sa devina rege pentru ca, in viziunea sa, monarhia este un fel de "inchisoare", a dezvaluit unul dintre consilierii sai.

Intr-un interviu acordat revistei Time, membrul echipei lui Charles sustine ca mostenitorul coroanei britanice, in varsta de 64 de ani, se teme ca nu va mai putea face toate lucrurile pe care le face acum, scrie Sky News.

Editorul articolului, Catherine Mayer, a avut acces la aproximativ 50 de prieteni de-al printului Charles, pentru a-i face profilul ce va fi publicat in revista luna viitoare, inainte ca acesta sa implineasca 65 de ani.

Jurnalista a dezvaluit ca printul Charles este constient de faptul ca odata ce va deveni rege nu se va mai putea ocupa de numeroasele proiecte caritabile si va fi nevoit sa aiba indatoriri care nu-i vor aduce bucurie, la fel ca cele de acum.

"Departe de a simti nerabdare pentru asumarea rolului suprem, printul Charles simte deja povara coroanei si se teme de impactul pe care aceasta il va avea asupra activitatilor sale actuale", spune jurnalista, dupa o serie de discutii cu apropiatii viitorului suveran britanic.

Catherine Mayer a avut privilegiul de a-l intervieva si pe printul Charles, pe care il descrie ca fiind "un filantrop pasionat, dedicat in totalitate faptelor bune pe care le poate face din pozitia de membru al familiei regale britanice".

"Intotdeauna am avut sentimentul extraordinar de a incerca sa fac tot ce pot pentru a vindeca si pentru a face lucrurile mai bune", este citat printul Charles.

Mai mult, mostenitorul coroanei britanice a dezvaluit ca, recent, a organizat o "ceremonie oficiala" in cadrul careia britanicii sunt decorati, numai pentru a-i arata fiului sau, printul William, cum trebuie sa se comporte in aceasta situatie.

Ducele de Cambridge a facut fata cu brio unei astfel de ceremonii, saptamana trecuta, la Palatul Buckingham.

In acelasi articol, care va fi publicat luna viitoare, jurnalista o citeaza pe actrita Emma Thompson, care a spus, despre "prietenul Charles": "A dansa cu el este mai bine decat daca ai face sex".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Charles coroana rege, #Charles pregatire print William, #Charles nu vrea rege , #Printul Charles