Printul Charles le arata britanicilor ce pot invata de la romani

Sambata, 29 Martie 2014, ora 10:21
9365 citiri
Printul Charles le arata britanicilor ce pot invata de la romani
Foto: Daily Mail

Printul Charles, indragostit de natura din Romania, s-a implicat in diverse campanii de protectie a mediului. Un autobuz supraetajat, acoperit cu imagini din padurile carpatice, a fost adus in fata resedintei ambasadorului Marii Britanii in Bucuresti.

Primul etaj al autobuzului a fost transformat intr-o sala de clasa pentru elevii romani. Printul Charles apare pe scarile autobuzului si ii intreaba pe copii: "Ce am pierdut?", iar acestia ii raspund "Ursi! Lupi! Veverite rosii!", relateaza Daily Mail.

Printul Charles se afla aici pentru a sustine The European Nature Trust, o initiativa de educatie pentru mediu in Europa. Astfel, autobuzul a fost transformat intr-o clasa mobila ca parte a campaniei de a salva padurile si viata salbatica din Romania.

Legatura printului Charles cu natura din Romania

Natura din Romania este un subiect aflat aproape de inima printului Charles, care a venit prima data intr-o vizita oficiala in Romania in 1998. De atunci, printul Charles a continuat sa vina in Romania. S-a indragostit de peisajul de aici si a cumparat o casa intr-un sat, iar apoi a achizitionat o alta proprietate pe care a transformat-o intr-o cabana confortabila, arata jurnalistii britanici.

Face vizite private anuale timp de cateva zile, in special in luna mai. Ambele case pe care le detine printul Charles pot fi inchiriate in perioada in care nu se afla in Romania.

Pajistile din Romania sunt spectaculoase, avand o imensa varietate de specii, de sase ori mai mult decat speciile aflate pe un metru patrat in Marea Britanie, acestea nefiind niciodata tratate cu pesticide sau ierbicide, mentioneaza Daily Mail.

Printul Charles a decis sa planteze o parte din speciile din pajistile din Transilvania langa casa lui din Gloucestershire.

Zonele salbatice din Romania arata ca Marea Britanie in anul 1800

Romania (zona Transilvaniei) arata ca Marea Britanie in anul 1800, neexistand garduri. Caii sunt o aparitie obisnuita pe drumuri, tragand carute si pluguri. In aceste zona circula foarte putini bani, insa lucrurile care sustin viata cresc sau sunt produse aici. Oamenii fac dulceata, siropuri si folosesc toate fructele de padure, alunele si fructele in general.

Printul Charles spune: "Atemportalitatea este cel mai important lucru aici!", iar "peisajul este asemanator celui din povestile pe care obisnuiam sa le citim cand eram mici. Oamenii tanjesc dupa o identitate, vor sa apartina unui loc si sa aiba un sens".

Vizita printului Charles in Transilvania incepe cu zonele a caror dezvoltare o sustine. Petrece o zi sau doua relaxandu-se la tara. Satenii fac tot ceea ce este posibil pentru ca printul sa se simta bine aici. Fiii printului Charles vin si ei in Romania.

Peisajul din Transilvania seamana cu cel din Shroshire, cu foarte multe paduri. In padurile din Romania sunt mai multi ursi bruni decat oriunde in Europa. Padurile sunt de asemenea casa lupilor si lincsilor, mai arata sursa citata.

Oamenii de stiinta cred ca aceste carnivore mari sunt foarte importante pentru ecosistemul padurilor.

Printul Charles si-a cumparat prima casa in Romania in anul 2006, platind 12.000 de lire sterline. Aceasta se afla la Viscri. Este numita Casa Albastra, dupa varul albastru cu care a fost acoperita fatada. Are trei dormitoare, doua bai si o bucatarie.

Printul Charles sustine ca se pot invata cateva lucruri de la romani, care au reusit sa conserve natura salbatica din zona Transilvaniei.

Alin Nica vrea un nou mandat pentru şefia CJ Timiș, din partea Alianţei Dreapta Unită, după ce a plecat din PNL. „PSD doreşte să ţină România în sărăcie”
Alin Nica vrea un nou mandat pentru şefia CJ Timiș, din partea Alianţei Dreapta Unită, după ce a plecat din PNL. „PSD doreşte să ţină România în sărăcie”
Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, şi-a lansat, sâmbătă, candidatura pentru un nou mandat la şefia administraţiei judeţene, susţinut de Forţa Dreptei Timiş, care face...
Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Liderul PNL Bucureşti, Sebastian Burduja şi-a depus, sâmbătă, 27 aprilie, candidatura la Primăria Capitalei, şi a declarat cu acest prilej că îl provoacă pe actualul primar la o dezbatere...
#printul Charles Romania, #printul charles vizita romania, #printul Charles natura Romania, #case Romania Printul Charles , #Printul Charles