Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Printul Harry va pilota un elicopter de lupta in SUA

Vineri, 07 Octombrie 2011, ora 16:14
1199 citiri
Printul Harry va pilota un elicopter de lupta in SUA
Foto: bumpshack.com

Nu se stie cand se va intampla cu exactitate acest lucru, dar printul Harry, sau capitanul Harry Wales, cum este numit in spatiul militar aerian, va trage cu o arma de foc pentru prima data cu ocazia inceperii antrenamentului pe un elicopter de lupta la bazele americane din California si Arizona.

Daca va trece de cele doua luni de antrenament, Harry va fi cu un pas mai aproape de a deveni gata de lupta si este posibil sa se intoarca pe frontul din Afganistan, unde sunt detasati majoritatea pilotilor si echipajelor care completeaza cu succes antrenamentul pe elicopterele Apache, a afirmat Peter Bullen, lt. col. in armata britanica, conform CNN .

Oficialii americani si britanici au aratat presei, joi, un elicopter de atac Apache, cel pe care capitanul Wales si un coleg din echipaj vor zbura in cadrul manevrelor numite Exercitiul Vulturul Purpuriu. Data sosirii printului nu a fost anuntata, insa, momentul cand se va intampla acest lucru urmand sa nu fie in atentia presei si va fi anuntat numai de catre presa militara.

Printul Harry va avea parte de acelasi program ca al camarazilor sai

Locul sau de antrenament este faimos la randul sau. Este vorba despre baza navala El Centro, care se afla in Imperial Valley din California, la aproximativ 170 de km est de San Diego si la cateva minute nord de granita mexicana. Baza este gazda pe timp de iarna a flotei aeriene americane Blue Angels. Filmul "Top Gun", cu Tom Cruise, a fost filmat in mare parte aici.

Printul Harry - primul reprezentant la Casei Regale in spatiu?

Al treilea mostenitor al tronului Marii Britanii va aparea in public abia cand el, impreuna cu alti 19 camarazi britanici, vor primi o pauza de la antrenamentul intensiv, spun oficialii. Timp de o zi sau doua, printul si camarazii de arme vor putea face ce vor: sa joace bowling in El Centro sau sa viziteze San Diego, Palm Springs sau chiar Las Vegas, daca vor avea timp sau energie, a declarat Bullen. "Totul depinde de programul de zbor", a adaugat el.

Daca antrenamentele vor avea succes, printul si camarazii sai vor fi "pregatiti partial pentru lupta" si vor urma intre patru si sase luni de pregatire in Anglia inainte de a fi considerati pregatiti in totalitate pentru lupta, in functie de programul escadrilei, a mai spus Bullen.

Capitanul Jones, un ofiter britanic de la baza, a spus ca printul Harry nu va avea parte de niciun tratament preferential. "El va fi tratat asa cum sunt tratati toti militarii britanici", a spus militarul reporterilor. La randul sau, Bullen a afirmat ca printul "este tratat la fel ca orice alt elev al cursului si nici nu ar dori sa fie tratat altfel".

Printii Harry si William sunt obisnuiti cu frontul din Afganistan

Harry, fiul cel mic al printului Charles, urmasul tronului britanic, a luptat pe frontul din Afganistan, avand functia de controlor de zbor. El a fost retras in februarie 2008 dupa ce au aparut stiri despre dislocarea sa.

Printul William, fratele lui Harry, este de asemenea in armata, fiind ofiter. Dar, fiind al doilea in linia de succesiune a tronului, nu are voie sa fie activ in lupta.

Armata britanica, ce in ultimii 20 de ani a antrenat piloti la El Centro, a ales sud-vestul Americii pentru antrenamentul cu elicopterele de atac datorita desertului muntos si asemanarilor reliefului si conditiilor pe care pilotii americani si britanici le intalnesc in zonele de razboi. "Mediul inconjurator de aici este cu siguranta ceea ce gasesti in Afganistan si nu poti reproduce asa ceva in Anglia", spune col. Bullen.

Exercitiile tactice vor testa reactiile printului si ale celorlalti 19 camarazi ai sai. Ei vor avea de executat aterizari pe timp de zi si pe timp de noapte si vor folosi armele elicopterelor Apache: proiectile, rachete si tunuri.

Forta britanica Apache are baza in Wattisham, Suffolk, Anglia si a fost activa in Afganistan in ultimii cinci ani. De asemenea, a oferit recent sprijin in Libia.

Florin Necula

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Printul Harry elicopter lupta, #Printul Harry pilot elicopter, #Printul Harry , #Printul Harry