Noul titlu acordat lui William de Regina, considerat o recompensa dupa "Megxit"

Duminica, 26 Ianuarie 2020, ora 13:54
5692 citiri
Noul titlu acordat lui William de Regina, considerat o recompensa dupa "Megxit"
Foto: Familia regala

Gestul Reginei Elisabeth II a Marii Britanii de a-i acorda un nou titlu printului William in Adunarea generala a Bisericii Scotiei este privit ca o rasplata pentru nepotul care a ramas langa familie in timpul discutiilor privind indepartarea cuplului Harry si Meghan de privilegiile regale.

Noul titlu acordat printului William de catre Regina Elisabeth II a Marii Britanii ar fi fost un lucru normal in alte circumstante, dar fiind la doar o saptamana dupa ce au fost luate ultimele hotarari privind separarea printului Harry si a sotiei sale, Meghan Markle, de familia regala, sunt comentatori care interpreteaza gestul ca pe o "recompensa" pentru printul care a ramas apropiat familiei.

Regina Elisabeta a II-a ii ofera printului William un nou titlu dupa ce ducii de Sussex au parasit casa regala

Ducele de Cambridge, William va prelua functia de Inalt reprezentant al coroanei in Adunarea generala a Bisericii Scotiei. Printul va indeplini astfel diferite functii ceremoniale si va efectua vizite oficiale.

Predecesorul sau in functie a fost Richard Scott, al 10-lea duce de Buccleuch si al 12-lea duce de Queensberry. De-a lungul vremii, si alti membri ai familiei regale au mai ocupat acest post, printesa Anne, printul Charles si printul Edward. Postul reprezinta rolul de protector si membru al reginei in biserica nationala reformata din Scotia. Regina isi numeste anual reprezentantul pentru aceasta functie.

Printul Harry, in varsta de 35 de ani, al saselea in ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, si fosta actrita americana Meghan Markle, in varsta de 38 de ani, s-au casatorit pe 19 mai 2018, dupa o relatie de doi ani. Archie Harrison Mountbatten-Windsor, primul lor copil, s-a nascut pe 6 mai 2019. Cel de-al optulea stranepot al reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii este al saptelea in ordinea succesiunii la tron.

Cei doi au anuntat la inceputul anului ca vor renunta la calitatile de membri importanti ai Casei regale.

Harry si Meghan nu mai pot folosi titlurile regale si vor da inapoi 2,4 milioane de lire sterline Casei Regale

Printul Harry si ducesa Meghan isi vor petrece majoritatea timpului in America de Nord si nu vor mai participa la evenimentele viitoare oficiale ale familiei regale.

Printul Harry a ajuns in Canada pentru o noua viata, ''mai independenta''

Printul Harry vorbeste despre o mare tristete: Am vrut sa auziti adevarul de la mine

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Situația candidatului Cătălin Cîrstoiu se complică pe zi ce trece, iar PSD și PNL par că s-au spălat pe mâini în ceea ce îl privește. Recent, Marcel Ciolacu a declarat că medicul...
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
#William titlu Regina Elisabeth , #Printul William