A facut regina Elisabeta a II-a salutul nazist? Un expert britanic face lumina

Duminica, 19 Iulie 2015, ora 18:27
8127 citiri
A facut regina Elisabeta a II-a salutul nazist? Un expert britanic face lumina
Foto: Hepta.ro

Adevarul despre ceea ce un tabloid britanic a sustinut a fi un salut nazist al reginei Elisabeta a II-a, din urma cu peste 80 de ani, cand avea sase sau sapte ani, a fost dezvaluit duminica, de catre expert in citirea pe buze.

Jessica Rees sustine ca gestul este departe de a fi un salut nazist, ci mai degraba un salut regal facut in joaca, scrie Daily Express.

Imagini din filmul mut de 17 secunde din 1933, care ii infatiseaza pe printul Edward, viitoarea regina Elisabeta a II-a, precum si pe mama si sora ei mai mica, printesa Margareta, in varsta de 3 ani, au aparut in presa britanica, in ultimele zile.

Expertul in citirea pe buze a examinat scurta inregistrare si a putut sa redea cuvintele exacte folosite.

"Acest film cu siguranta nu este despre saluturile naziste", a spus Jessica Rees. "Regina mama si printul Edward incurajeaza copiii sa faca cu mana - regina apoi o incurajeaza pe sora sa, Margaret, sa faca cu mana", adauga expertul.

Continua scandalul salutului nazist, in Marea Britanie: Fostul rege care a complotat cu Hitler

Printesa Margareta spune "Oh la la la la la la", cantand si dansand, iar mama sa spune "Priviti, dragelor, acolo se afla", referindu-se la cineva care nu apare in cadru.

La randul sau, printul Edward spune "Da, da, haideti, haideti, salutati-o", iar printesa Elisabeta ii spune surorii sale: "Fa cu mana! Fa cu mana! Salutareeee".

Scandal in Anglia dupa publicarea unei fotografii cu regina Elisabeta facand salutul nazist (Video)

Apoi ii spune surorii sale: "Acum danseaza, danseaza, danseaza". La randul lor, mama fetelor si printul Edward saluta.

Jessica Rees, nascuta surda, este cel mai de seama expert in citirea pe buze din Marea Britanie, care colaboreaza cu autoritatile, inclusiv cu FBI.

Precizarile sale despre regina Elisabeta a II-a vine in condintiile in care a aparut filmarea cu micuta printesa, din anul 1933, despre care s-a crezut ca facea un salut nazist, in anii de ascensiune la putere ai lui Adolf Hitler.

Jessica Rees marturiseste: "Am vazut inregistrarea de 23 de ori si nu am nicio indoiala cu privire la ce isi spun unul altuia". "Nu are nimic de-a face cu un salut nazist. Oricine spune contrariul pur si simplu se insala", mai precizeaza expertul in citirea pe buze.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#regina Elisabeta a doua salut nazist, #regina Elisabeta salut nazist , #regina Marea Britanie