Discursul Reginei Angliei pregatit pentru izbucnirea celui de-al Treilea Razboi Mondial

Joi, 01 August 2013, ora 11:21
6059 citiri
Discursul Reginei Angliei pregatit pentru izbucnirea celui de-al Treilea Razboi Mondial
Foto: Daily Mail

Un document extrem de interesant a fost facut public de Arhiva Nationala din Marea Britanie. Discursul pe care Regina Elisabeta l-ar fi rostit in cazul in care ar fi pornit cel de-al Treilea Razboi Mondial a aparut in presa britanica.

Acest discurs a fost scris la inceputul anului 1983 si era pregatit pentru a fi rostit pe 4 martie, scrie Daily Mail.

Pregatirea anuntarii celui de-al Treilea Razboi Mondial s-a facut in contextul in care relatiile dintre Rusia si Statele Unite treceau printr-o perioada de inrautatire. 1983 a fost anul in care Ronald Reagan, la acea vreme presedinte al Americii, a descris URSS ca fiind un "imperiu malefic".

Mai mult, in acel an, Rusia tocmai reusise sa ajunga Statele Unite din urma in ceea ce priveste tehnologia militara. Simtindu-se amenintat, Ronald Reagan a demarat Programul Razboiul Stelelor, un plan de distrugere a rachetelor care ar fi intrat pe teritoriul american. Tot Ronald Reagan a decis sa amplaseze rachete in toate bazele NATO din Europa.

Discursul pregatit pentru Regina Angliei in cazul in care ar fi fost declansat cel de-al Treilea Razboi mondial

"Cand m-am adresat ultima oara poporului, ne bucuram cu totii de atmosfera si confortul Craciunului. Gandurile noastre se duceau la cei dragi si la generatiile viitoare precum si cele care au trecut. Ororile razboiului nici ca puteau fi mai departe. Eu si familia mea am impartasit bucuria Craciunului cu toti cei din Commonwealth.

Acum, nebunia razboiului se raspandeste inca o data in lume si tara noastra curajoasa trebuie din nou sa se inarmeze si sa se pregateasca pentru a supravietui in ciuda sanselor.

Nu am uitat niciodata durerea si mandria pe care am simtit-o atunci cand eu si sora mea ne-am lipit urechile de radioul de la infirmerie si am ascultat cuvintele rostite de tatal meu in 1939. Niciun moment nu mi-am imaginat ca intr-o buna zi va trebui sa indeplinesc si eu aceeasi indatorire ca si el.

Cu totii stim ca pericolele care ne pandesc astazi sunt mult mai mari decat oricand in istorie. Inamicul nu mai este doar un soldat si pusca lui si nici macar un pilot care survoleaza orasul. Inamicul este tehnologia folosita in mod abuziv.

Dar oricare ar fi cosmarul care ne asteapta, toate calitatile care ne-au ajutat sa ne mentinem libertatea intacta, de doua ori in acest secol, vor fi din nou punctul nostru forte.

Sotul meu si cu mine impartasim cu familiile din tot Commonwealth-ul teama ca ne vom pirde fiii, fiicele, sotii si fratii care ne-au parasit pentru a sluji tara. Iubitul meu fiu Andrew este la acest moment in antrenament cu unitatea sa iar noi stam acasa si ne rugam pentru siguranta lui si pentru siguranta tuturor.

Aceste legaturi de familie trebuie sa fie puterea nostra de aparare impotriva necunoscutului. Atata timp cat familiile raman unite, oferind adapost celor singuri si fara protectie, vointa tarii noastre de a supravietui nu poate fi franta.

Mesajul meu catre voi este simplu. Ajutati-i pe cei care nu se pot ajuta singuri, oferti adapost celor singuri si lasati-va familia sa fie centrul sperantei pentru cei care au nevoie.

In timp ce ne vom zbate sa invingem noua amenintare, haideti sa ne rugam pentru tara noastra si pentru oamenii de buna credinta oriunde ar fi ei.

Dumnezeu sa va binecuvanteze pe toti!"

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#regina Angliei Treilea Razboi Mondial, #discurs Regina Angliei Razboi Mondial , #regina Marea Britanie