Guvernul Marii Britanii cerceteaza ce face regina cu banii

Duminica, 10 Februarie 2013, ora 14:17
3864 citiri
Guvernul Marii Britanii cerceteaza ce face regina cu banii
foto: Telegraph

Toate detaliile financiare ale conturilor reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii vor fi luate la puricat de comisia Westminster, adevaratul "caine de paza" al finantelor din Marea Britanie.

Comitetul Conturilor Publice va lansa saptamana viitoare o investigatie pentru a stabili daca monarhul si familia regala au cheltuit cu responsabilitatea banii contribuabililor.

Ancheta, care va analiza fiecare detaliu al cheltuielilor reginei, inclusiv costurile de transport, a produs ingrijorare si iritare la Palatul Buckingham, scrie The Telegraph , din cauza reputatiei pe care o are comisia in cazul in care constata ca sunt abuzuri din fonduri publice.

Valoarea fondurilor publice care merg la familia regala a crescut anul trecut, in ciuda reducerilor guvernamentale si a recesiunii iar ancheta este urmarea unei modificari legislative care permite, pentru prima data, supravegherea cheltuielilor regale de catre Parlament.

Pana in momentul de fata, familia regala nu avea nici o responsabilitate in modul in care cheltuia banii, iar ancheta care o sa inceapa urmareste sa stabilieasca, printre altele, si daca cheltuielile de transport, inclusiv de tren regal si zborurile familiei regale sunt corecte, dar si daca banii sunt cheltuiti pentru divertisment.

In plus famila regala are obligatia de a intretine din fondurile proprii palatele si resedintele, iar comisia vrea sa vada daca cheltuielile - pe care regina le-a suplimentat pentru intretinerea Palatul Buckingham, de exemplu - sunt eficiente si in folosul brandului regal.

Sunt multi care cer ca Palatul Buckingham sa fie deschis publicului tot anul, nu doar vara, iar incasarile din vanzarea biletelor sa fie scazute din totalul fondurilor acordate de contribuabil familiei regale.

In aprilie Palatul Buckingham va primi 36 de milioane de lire doar pentru finantarea obligatiilor oficiale ale reginei, cu 16 la suta decat in urma cu un an.

Putin nu se va opri la granița cu Polonia. Avertismentul premierului britanic
Putin nu se va opri la granița cu Polonia. Avertismentul premierului britanic
Premierul britanic Rishi Sunak a promis recent un ajutor militar suplimentar de 500 de milioane de lire sterline pentru Ucraina, avertizând că Vladimir Putin „nu se va opri la granița...
Țara europeană care va crește cheltuielile pentru apărare: "Nu ne aflăm în pragul războiului, ci pe picior de război"
Țara europeană care va crește cheltuielile pentru apărare: "Nu ne aflăm în pragul războiului, ci pe picior de război"
Cheltuielile pentru apărare ale Marii Britanii vor crește până la 2,5% din PIB pentru a se ajunge la 87 de miliarde de lire sterline (108 miliarde de dolari) pe an până în 2030, a declarat...
#Elisabeta a II a, #Marea Britanie, #familia regala, #ancheta financiara, #conturile reginei , #regina Marea Britanie
Comentarii
Poza copilul
copilul
rank 1
@bum! :( nu se poate,tu ma faci sa pling! Ingerasilor,neprihanitilor