Premiera si record pentru Elisabeta a II-a la parada de ziua reginei de la Londra (Video)

Sambata, 13 Iunie 2015, ora 17:56
5374 citiri
Premiera si record pentru Elisabeta a II-a la parada de ziua reginei de la Londra (Video)
Foto: captura Youtube

Cea de-a 89-a aniversare a reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii a fost sarbatorita oficial, sambata, la Londra, printr-o parada militara in cadrul careia peste o mie de soldati imbracati in uniforma traditionala de gala au marsaluit prin centrul Londrei.

Desi suverana britanica s-a nascut la 21 aprilie, ziua sa de nastere este sarbatorita in public in a doua sambata a lunii iunie, cand vremea buna permite ca mai multi oameni sa ia parte la actiunile organizate.

Este pentru a 63-a oara cand regina Elisabeta a II-a a participat la o parada de ziua de nastere, un record neegalat de niciun monarh. Sotul sau, ducele de Edinburgh, va implini miercuri 94 de ani.

La parada numita Trooping the Colour au fost expuse avioane din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial si aeronave de acrobatie Red Arrows apartinand Fortelor Aeriene Regale Britanice, relateaza BBC si EFE.

Regina Elisabeta a Marii Britanii, pusa in dificultate de... un tort (Video)

Cu aceasta ocazie, ducesa de Cambridge, Catherine, a aparut pentru prima data in public dupa ce a nascut, la 2 mai, cel de-al doilea copil, pe printesa Charlotte.

Sotia printului William a parcurs drumul intre locul desfasurarii paradei, Horse Guards Parade, si Palatul Buckingham intr-o trasura, insotita de ducesa de Cornwall, Camilla, sotia printului Charles, si printul Henry.

Regina, care a purtat un costum de culoare deschisa accesorizat cu o palarie, s-a deplasat intr-o alta trasura, impreuna cu sotul sau, ducele de Edinburgh, imbracat in uniforma militara.

Printul Charles, colonel al garzilor galeze, si fiul sau William, colonel al garzilor irlandeze, au defilat calare prin fata miilor de turisti si londonezi aflati pe ambele parti ale traseului.

Membrii familiei regale au iesit apoi pe balconul Palatului Buckingham, aparitie care urmeaza in mod traditional dupa parada.

Printul George, fiul cel mare al lui William si Catherine, in varsta de doi ani, a fost vazut la fereastra in timpul paradei si apoi s-a alaturat restului familiei regale pe balconul Palatului Buckingham pentru a viziona spectacolul aerian, fiind prima aparitie la balcon a printului.

A fost, de asemenea, prima data cand regina a fost vazuta la celebrarile de ziua ei alaturi de mostenitorii sai pe linia de succesiune.

Trooping the Colour isi are originea in pregatirile traditionale de razboi din trecut, cand toate steagurile erau aratate soldatilor pentru ca acestia sa le recunoasca in timpul luptelor. Celebrarea aniversarii unui suveran britanic prin parada Trooping the Colour are loc din 1748, mentioneaza BBC.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#parada militara ziua reginei Londra 2015 , #regina Marea Britanie