Printul Andrew scapa de acuzatiile de abuz sexual

Miercuri, 08 Aprilie 2015, ora 18:36
2052 citiri
Printul Andrew scapa de acuzatiile de abuz sexual
Foto: The Telegraph

Acuzatiile de abuz sexual formulate impotriva printului Andrew, fiul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii si al printului Philip, nu vor fi judecate in instanta.

Fratele mai mic al printului Charles era acuzat de catre o tanara ca a obligat-o sa intretina relatii sexuale pe cand avea varsta de 17 ani cu ducele de York.

Judecatorul Kenneth Marra de la un tribunal civil din SUA a respins acuzatiile "senzationale" intr-un caz impotriva lui Jeffrey Epstein, un prieten al printului, relateaza Sky News.

Acuzatiile veneau de la doua femei a caror identitate nu a fost initial dezvaluita. Ele au fost numite de presa Jane Doe 3 si Jane Doe 4. Cele doua sustineau ca s-au aflat printre zecile de femei asupra carora Epstein ar fi comis abuzuri in diverse locuri, inclusiv intr-un conac din Palm Beach si pe o insula privata din Caraibe.

Identitatea celei numite Jane Doe 3 a fost intr-un final dezvaluita. Ea se numeste Virginia Roberts si este cea care a acuzat ca a fost folosita ca sclava sexuala si obligata sa intretina relatii sexuale pe cand avea 17 ani.

Insa decizia luata marti la Miami, in Florida, pune capat acestor acuzatii.

Cele doua femei au incercat sa se alature unui proces civil initiat de alte presupuse victime.

Cazul, impotriva Gvernului american, vizeaza sa obtina desfiintarea unui acord prin care Epstein a obtinut de la procurori sa nu fie anchetat.

Bogatul finantist a pledat vinovat pentru infractiuni de natura sexuala si a ispasit o condamnare de 13 luni de inchisoare, insa risca o pedeapsa mult mai mare in cazul in care Departamentul Justitiei ar fi formulat acuzatii.

Procurorii federali s-au opus ca cele doua femei sa se alature procesului, initiat in 2008, iar judecatorul Marra le-a admis cererea.

Magistratul a argumentat ca afirmatiile lor "nu sunt relevante" cazului si nu au nicio incidenta asupra redeschiderii acordului cu Epstein. "Detaliile factuale cu privire la persoanele si locurile unde au intretinut relatii sexuale (cele doua) Jane Doe sunt nerelevante si nepertinente pentru acuzatiile centrale", a scris judecatorul.

Acesta a decis ca acuzatiile de abuz sexual formulate impotriva printului Andrew, in varsta de 54 de ani, si lui Alan Dershowitz, un cunoscut avocat, sa fie radiate din documentele curtii.

Noi acuzatii de la presupusa victima in scandalul sexual al printului Andrew: FBI are probe video

Atat printul Andrew, cat si Dershowitz, au negat vehement orice fapta.

Dershowitz a declarat pentru Sky News ca Virginia Roberts a inventat povesti cu abuzuri sexuale despre el si ca o va da in judecata pe ea si pe avocatii ei pentru defaimare.

O sursa de la palat a anuntat ca ducele a fost informat despre ultimele evolutii din Florida. Andrew "isi petrece aceasta saptamana in regim privat, dupa care isi va relua programul public incepand de saptamana viitoare", a declarat un oficial.

Un avocat al celor doua femei, Brad Edwards, a declarat insa ca acestea pot participa la proces intr-o faza ulterioara si ca acuzatiile pot reaparea. Judecatorul Marra nu s-a pronuntat asupra adevarului sau falsitatii acuzatiilor clientelor sale sau daca sunt admisibile in viitor, in opinia sa. "Asteptam aceste stagii ulterioare", a adaugat el.

Daca acordul cu Epstein ar fi anulat, acesta ar putea fi vizat de o noua ancheta federala, iar Guvernul american ar putea sa fie obligat sa plateasca despagubiri femeilor. Epstein a incheiat acorduri pe cale amiabila cu zeci de presupuse victime.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#printul Andrew acuzatii abuz sexual, #printul Andrew abuz sexual, #print Andrew scandal minora , #regina Marea Britanie