Record istoric pentru regina Angliei. Cat de bogata este de fapt monarhia britanica

Miercuri, 09 Septembrie 2015, ora 10:21
15202 citiri
Record istoric pentru regina Angliei. Cat de bogata este de fapt monarhia britanica
Foto: Hepta.ro

In ciuda speculatiilor legate de o scadere a averii reginei Elisabeta a II-a, monarhia britanica are o avere considerabila. Presa externa analizeaza avutia regala in contextul in care miercuri, pe 9 septembrie, regina devine monarhul cu cea mai indelungata domnie din regatul britanic.

O analiza Reuters a activelor regale arata ca monarhia britanica are o avere estimata la 22,8 miliarde de lire sterline (34,8 miliarde de dolari), scrie Business Insider.

Totusi, aceasta avutie nu plaseaza monarhia britanica in top 10 pe lista bogatilor lumii, condusa de Bill Gates. Totusi, scrie sursa citata, averea plaseaza familia regala in top 20 la nivel global, alaturi de Michael Bloomberg sau fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg.

Printesa de 4 luni care produce miliarde

Cu toate acestea, estimarile averii monarhiei britanice sunt complicate, deoarece o parte din active se afla in proprietati private, in timp ce o alta - precum Crown Estate, o companie care asigura venituri pentru regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii - este detinuta de regina in numele poporului britanic.

Crown Estate este una dintre "posesiunile ereditare" ale reginei Elisabeta a II-a, dar aceasta nu detine compania ca proprietate privata. Trezoreria britanica este cea care colecteaza profiturile si transfera un procentaj reginei. Pana acum, "alocatia" reginei era de 15% din profitul Crown Estate. Pe langa proprietati imobiliare, compania are active si in alte domenii precum energie si infrastructura.

Ducatul Lancaster si Cornwall, doua proprietati vaste, sunt estimate la 1,3 miliarde de lire sterline. Bijuteriile Coroanei valoreaza cam 10 miliarde de lire in analiza Reuters. Aceasta nu cuprinde si resedintele regale precum Buckingham Palace, Windsor sau Balmoral, carora nu le este cunoscuta valoarea.

In afara de o indemnizatie anuala de 23,4 milioane de dolari, Ducatul Lancaster genereaza anual aproximativ 21,8 milioane de dolari.

Regina nu este insa singura care primeste un cec mare in fiecare an. Fiul ei, printul Charles de Wales, detine un portofoliu de proprietati in partea de vest a Angliei in valoare de peste 1 miliard de lire: ducatul Cornwall, care are o suprafata de peste 210 kilometri patrati, inclusiv propritati agricole, comerciale si rezidentiale care genereaza venituri anuale de aproximativ 28 de milioane de lire.

Printul Charles are dreptul la veniturile generate de ducatul Cornwall, in scopul de a acoperi costurile legate de viata sa privata, precum si a familiei sale, inclusiv printii William si Harry.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#avere regina Anglia, #Elisabeta avere familia regala , #regina Marea Britanie