Regina Elisabeta a II-a implineste 60 de ani pe tron - Jubileul de Diamant

Luni, 06 Februarie 2012, ora 21:05
2947 citiri
Regina Elisabeta a II-a implineste 60 de ani pe tron - Jubileul de Diamant
Foto: daftblogger.com

Luni se implinesc 60 de ani de cand regina Elisabeta a II-a a preluat tronul Regatului Unit al Marii Britanii, iar cu aceasta ocazie incep festivitatile jubiliare, care se vor incheia pe data de 3 iunie.

Elisabeta a II-a a devenit sef al statului pe 6 februarie 1952, ziua in care a murit tatal ei, Regele George al VI-lea. Dupa patru luni de doliu, Elisabeta a fost incoronata mai tarziu, la 2 iunie 1952.

Regina doreste ceremonii modeste, cu economii bugetare, desi festivitatile continua pe tot parcursul anului.

La 6 februarie, regina nu va face nimic special din indatoririle sale normale - va vizita orasul medieval de Kings Lynn si o gradinita din Norfolk. In urmatoarele saptamani, manifestarile jubiliare vor include diverse ceremonii, expozitii si curse de cai.

Premierul britanic, David Cameron, a declarat ca bugetul alocat evenimentului este de 9.000 de ori mai mic decat cel pentru Jocurile Olimpice de vara de la Londra.

Datele principalelor evenimente

Pentru inceput, la 20 martie, Regina va reaminti anii guvernarii sale printr-un discurs in Parlament.

Apoi, la mijlocul lunii mai, va exista o reconstructie a celor 60 de ani de guvernare a reginei Elisabeta a II-a.Acesta va avea loc in castelul "Windsor" si va fi compusa din 900 de figuranti, dintre care vor fi maori, inuiti, zulu etc. In acest eveniment sunt inclusi 500 de cai Mustang American, cai de rasa din Oman, marvari dzhaypurski etc.

Intre 2 si 5 iunie sunt programate ceremoniile principale cand primul in program va fi Epsom Derby.

La 3 iunie, duminica, va avea loc marele pranz, care va aduna laolalta milioane de persoane care vor sarbatori in parcuri, baruri si pe strazi.

Marea masa de pranz va fi urmata de o parada pe Tamisa a vasului regal trenat de alte 1000 diverse nave. Un astfel de spectacol nu a mai fost de la Charles al II-lea (1630 - 1685), care a fost un contemporan al Regelui Soare, Ludovic al XIV-lea (1638 - 1715).

Regina Marii Britanii, sarbatorita cu o flotila de 1.000 de nave

La data de 4 iunie, luni, in jurul lumii vor fi aprinse felinare in onoarea reginei.

Marti, 5 iunie, la catedrala "St. Paul" (Sf. Pavel) din Londra va fi o Liturghie la care regina va veni cu caleasca regala. Dupa aceea, va aparea pe balconul Palatului Buckingham si astfel se vor incheia festivitatile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Elisabeta a doua, #Elisabeta II, #aniversare regina Elisabeta, #regina Elisabeta Marea Britanie , #regina Marea Britanie