Regina Elisabeta, la un pas sa fie impuscata in curtea palatului

Joi, 05 Ianuarie 2017, ora 14:08
11474 citiri
Regina Elisabeta, la un pas sa fie impuscata in curtea palatului
Foto: Arhiva/Hepta.ro

Regina Elisabeta a II-a a fost la un pas de a fi impuscata de o garda a palatului Buckingham.

Incidentul a avut loc in urma cu cativa ani, in miez de noapte, cand monarhul suferea de insomnie. Vazand ca nu poate adormi, regina, acum in varsta de 90 de ani, a iesit la o plimbare prin gradina palatului Buckingham.

Pe intuneric, una dintre garzi a confundat-o cu un intrus si a fost la un pas sa o impuste, povesteste chiar fostul angajat, conform The Independent.

Norocul sau a fost ca a intrebat, inainte de a apasa pe tragaci: "Cine e acolo?". Regina i-a raspuns si totul s-a terminat cu bine.

Speriat de ceea ce ar fi putut sa se intample, barbatul nu si-a mai controlat limbajul si afirma ca i-a spus reginei, sub impulsul momentului: "La naiba, maiestate, aproape ca v-am impuscat".

Se astepta sa fie macar admonestat pentru felul in care i s-a adresat monarhului. In loc de asta, regina si-a asumat intreaga responsabilitate pentru cele intamplate, dandu-i garzii asigurari ca, data viitoare, va anunta atunci cand va dori sa iasa la plimbare in miez de noapte.

Printr-o situatie similara a trecut si printul Andrew, in 2013, si acesta fiind confundat cu un intrus, mai povesteste fostul angajat al palatului.

Cat despre adevaratii intrusi, acestia au fost prinsi in curtea palatului in mai multe randuri. Cel mai recent s-a intamplat asa ceva in august, cand un tanar de 22 de ani a sarit gardul palatului la 4 dimineata.

Un incident asemanator a avut loc in mai, cand un barbat de 41 de ani a ajuns de asemenea in gradina palatului, pe unde s-a plimbat nestingherit pret de cateva minute. In acele momente, in palat se aflau mai multi membri ai familiei regale.

Cand a fost prins, acesta intreba in mod repetat: "Este regina inauntru?".

In 2013, un alt barbat a fost gasit chiar in interiorul palatului, la ora 10 dimineata, iar lista poate continua.

Marturiile fostei garzi vin intr-un moment in care regina se reface dupa o raceala puternica, din cauza careia nu a putut merge la biserica nici pentru slujba de Craciun, nici pentru cea de Anul Nou.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#regina Elisabeta aproape impuscata, #regina Elisabeta confundata intrus Buckingham, #paza palat Buckingham, #regina Angliei stare sanatate , #regina Marea Britanie