Regina Elizabeth lipseste de la slujba de Craciun pentru prima oara in 30 de ani

Duminica, 25 Decembrie 2016, ora 14:01
3988 citiri
Regina Elizabeth lipseste de la slujba de Craciun pentru prima oara in 30 de ani
Foto: imagini arhiva/mesajul de craciun al reginei din 2015

Regina Elizabeta a II-a, in varsta de 90 de ani, lipseste duminica, pentru prima oara in ultimii aproape 30 de ani, de la slujba de Craciun, din cauza unei raceli, a anuntat Palatul Buckingham.

Elizabeth, cea mai longeviva suverana din lume, si sotul sau, printul Philip, in varsta de 95 de ani, au racit puternic saptamana aceasta, ceea ce a condus la amanarea cu o zi a plecarii lor la resedinta de la Sandringham, in estul Angliei, relateaza Reuters si The Associated Press.

Ei s-au dus joi, cu elicopterul, la Sandringham, si nu cu trenul, ca de obicei.

Elizabeth participa la slujba de Craciun de la Biserica St Mary Magdalene din Sandringham in fiecare an, incepand din 1988.

"Majestatea sa regina nu va participa la slujba din biserica de la Sandringham din aceasta (duminica) dimineata. Regina continua sa se refaca dupa o raceala puternica si va ramane in casa", a declarat un purtator de cuvant al Palatului Buckingham.

"Majestatea sa va participa la evenimentele de Craciun ale Familiei Regale in cursul zilei", a adaugat el.

Dupa mai bine de sase decenii de cand se afla pe tron, regina si-a redus vizitele internationale, insa continua sa participe cu regularitate la evenimente oficiale in tara. Ea a anuntat marti ca isi va reduce numarul patronajelor.

Slujba de la biserica de langa resedinta sa din Sandringham, intr-o zona rurala din Norfolk, la 177 de kilometri nord de Londra, este o parte importanta a sarbatoririi Craciunului de catre familia regala.

Locuitorii se aduna de obicei in fata bisericii pentru a o vedea pe regina.

Regina a inegistrat un mesaj de Craciun, in care aduce un omagiu altletilor britanici olimpici, paralimpici si altor eroi care o inspira.

Acest mesaj urmeaza sa fie difuzat duminica dupa-amiaza la televiziune, in Marea Britanie si in Commonwealth.

Potrivit Palatului Buckingham, ea urmeaza sa spuna ca isi aduna forta din intalniri cu oameni obisnuiti care fac lucruri extraordinare.

Elizabeth si Philip sarbatoresc Craciunul impreuna cu alti membri ai familiei regale la Sandringham.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Regina Elisabeta racita Craciun 2016 , #regina Marea Britanie