Elon Musk, geniul care nu poate functiona fara dragoste

Joi, 29 Martie 2018, ora 07:29
16484 citiri
Elon Musk, geniul care nu poate functiona fara dragoste
Foto: Instagram/Elon Musk

La 46 de ani, Elon Musk, fondatorul Space X si Tesla, e unul dintre cei mai ravniti burlaci ai lumii. Si pe buna dreptate. Desi are doua divorturi la activ, antreprenorul, inginerul si investitorul nascut in Africa de Sud declara fara echivoc ca nu poate fi fericit in lipsa dragostei.

Aflat pe loc fruntas in lista Forbes a celor mai influente persoane de pe planeta si cu o avere de 20,9 miliarde de dolari, care il situeaza pe locul 53 in ierarhia celor mai bogati oameni din lume, Musk a avut o viata personala tumultoasa.

Vezi si cum ar putea deveni Elon Musk incredibil de bogat in zece ani, lasandu-l in urma si pe Jeff Bezos

In 2010, declara ca mai degraba isi implanta o furculita in mana decat sa povesteasca despre viata personala. A facut-o, insa, intr-un interviu recent, in care s-a referit la copilarie, parinti si chiar relatiile amoroase. Tot atunci a spus ca ii e greu sa intalneasca persoane noi, dar ca isi doreste o relatie pe termen lung, ca vrea sa-si gaseasca sufletul pereche.

"Nu vreau sa fiu singur"

"Daca nu sunt indragostit, daca nu am un companion pe termen lung, nu pot fi fericit", declara el pentru Rolling Stone, conform Business Insider. "Nu voi fi niciodata fericit daca nu am pe cineva. Sa merg la culcare singur ma omoara. Nu e ca si cum nu as sti cum e asta: sa fii intr-o casa mare si goala, sa se auda ecoul pasilor, nimeni sa nu fie acolo - si nimeni sa nu fie pe perna de alaturi. La naiba! Cum sa fii fericit intr-o astfel de situatie?", spunea el atunci.

Tot atunci povestea ca s-a confruntat cu singuratatea din copilarie si si-a promis sa nu mai fie intr-o astfel de situatie. "Cand eram copil, mi-am spus un lucru: Nu vreau sa fiu singur niciodata".

Sunset on the roof of the Gigafactory

A post shared by Elon Musk (@elonmusk) on

Nascut in 1971 in Pretoria, Africa de Sud, Musk era (si este) cel mai mare dintre cei trei copii ai familiei. Mama sa, Maye Musk, din Canada, inca este model la cei 69 de ani ai sai. Tatal, Errol, este inginer.

Insa copilaria sa a fost departe de a fi una fericita. Hartuit de colegii de scoala, chiar a ajuns la un moment dat la spital, dupa ce acestia l-au impins pe scari.

Tatal, "o fiinta umana ingrozitoare"

In 1980, cand parintii sai au divortat, a mers sa locuiasca impreuna cu tatal sau. In prezent, cei doi nu sunt deloc in relatii bune. Referindu-se la tatal sau, Elon declara ca e "o fiinta umana ingrozitoare". "Nici nu ai idee cat e de rau", spunea Elon in interviul de la finele anului trecut. "Aproape la orice lucru rau te poti gandi, el l-a facut", completa Elon.

Tatal sau, care in prezent are 72 de ani, a devenit cunoscut recent, cand a iesit la iveala faptul ca are un copil cu o fosta fiica vitrega, Jana Bezuidenhout, de 30 de ani, pe care o stie de cand avea 4 ani.

Trei frati, toti antreprenori

In ciuda perioadei deloc fericite a copilariei, Elon este in relatii apropiate cu fratele sau, Kimbal, si sora sa, Tosca. Toti copiii familiei au afaceri: Kimbal in industria alimentara, pe care incearca sa o faca sustenabila si mai sanatoasa, iar Tosca are un canal de filme romantice, Passionflix. Elon este cel care a ajutat-o cu bani sa-si vada visul cu ochii.

Cu mama sa are o relatie buna. In 2013, aceasta s-a mutat in California, pentru a fi mai aproape de el si de nepoti. Deloc surprinzator, ea conduce un vehicul Tesla verde, daruit de fiul sau.

Iubita din facultate i-a devenit sotie. Au impreuna cinci copii

Prin mama sa, Elon a obtinut cetatenia canadiana. La 17 ani, s-a mutat in Kingston, Ontario, pentru a merge la Universitatea Queen. Acolo a intalnit-o pe Justine Wilson, cea care avea sa-i fie prima sotie. A spart gheata invitand-o la o inghetata. Insa Justine nu a onorat invitatia, preferand sa studieze in acea seara. Asa ca Elon si-a facut aparitia la usa ei cu doua inghetate cu ciocolata, din care siroia inghetata topita.

Tanarul Elon s-a transferat apoi la alta universitate, dar in continuare ii trimitea trandafiri lui Justine. In cele din urma, s-au instrainat, dar au reluat legatura dupa absolvire, cand Elon punea bazele primei sale afaceri, iar Justine lucra la primul sau roman.

Justine avea sa declare ulterior ca a fost cucerita de Elon cand acesta i-a dat cardul sau de credit pentru a-si cumpara cate carti dorea. S-au casatorit in anul 2000.

S-au mutat in Los Angeles si au devenit parintii unui baietel, Nevada. L-au pierdut, insa, cand avea numai cateva saptamani.

Hotarati sa aiba o familie mare, au apelat la fertilizarea in vitro si au devenit parintii a cinci baieti, gemeni si tripleti. Referindu-se la ei, in 2010, Elon spunea ca sunt "dragostea vietii sale". Din pacate, insa, la acea vreme divortase deja de Justine. Aceasta si-a pastrat numele de familie al fostului sot, "pentru binele copiilor", dupa cum a declarat ulterior.

Dupa divortul din 2008, Elon a inceput sa se intalneasca cu actrita Talulah Riley. Desi Elon si fosta sa sotie s-au indepartat, Justine si Talulah au devenit prietene.

Dragoste cu nabadai

Elon a luat-o de sotie pe Talulah in 2010. Peste numai doi ani, Elon scria pe Twitter: "Au fost patru ani minunati. Te voi iubi intotdeauna. Vei face pe cineva foarte fericit intr-o zi". Mariajul lor se terminase.

At @SAGAwards with #Westworld!! @WestworldHBO @HBO

A post shared by Talulah Riley (@talulahrm) on

Insa in 2013, Elon si Talulah s-au recasatorit. Lucrurile nu au mers cum se asteptau, asa ca Elon a depus iar actele de divort. A renuntat insa, ulterior, la demers.

In 2016, Talulah a fost cea care a cerut divortul, care s-a si finalizat in acelasi an. Relatiile dintre cei doi au ramas bune. "Ne vedem tot timpul si avem grija unul de celalalt", declara Talulah pentru revista People.

Nu se stie cum, Elon a reusit sa pastreze relatii foarte bune cu ambele foste sotii.

A urmat relatia cu fosta sotie a lui Johnny Depp, Amber Heard, legatura care a durat un an. In 2017, cei doi s-au despartit. Au dat vina pe lipsa de timp, pe programul incarcat al amandurora. Si cu aceasta Elon a ramas in relatii bune. "Suntem inca prieteni, am ramas apropiati si avem iubire unul pentru celalalt. Cine stie ce ne va oferi viitorul", mai spunea el la finele anului trecut.

Tom Ford vs Ziplining harness

A post shared by Elon Musk (@elonmusk) on

Citeste si Elon Musk a sters paginile de Facebook ale SpaceX si Tesla

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, 18 aprilie, la Cluj-Napoca, după şedinţa Consiliului Permanent al Uniunii, că este convins că listele UDMR pentru alegerile locale au fost...
#femeile din viata lui Elon Musk, #Elon Musk viata personala, #Elon Musk iubita, #Elon Musk copii, #Elon Musk copilarie , #SpaceX