Emerich Ienei, despre ratarea calificarii, demisia lui Piturca si neconvocarea lui Mutu - Interviu

Miercuri, 20 Noiembrie 2013, ora 13:13
7519 citiri
Emerich Ienei, despre ratarea calificarii, demisia lui Piturca si neconvocarea lui Mutu - Interviu

Emerich Ienei a vorbit despre ratarea calificarii nationalei Romaniei la Cupa Mondiala din 2014, o posibila demisie a lui Victor Piturca si neconvocarea lui Adrian Mutu.

Intr-un interviu acordat site-ului Ziare.com, fostul tehnician roman catalogheaza drept "jalnica" evolutia "tricolorilor" in barajul pierdut cu Grecia.

Victor Piturca a facut greseli, dar ar trebui pastrat pentru a-si indeplini obiectivul, anume calificarea la EURO 2016, mai spune Emerich Ienei, care sustine ca problemele la nationala au inceput inca din perioada lui Razvan Lucescu.

Iar Adrian Mutu ar fi trebuit sa fie convocat la baraj, fie doar pentru experienta pe care o are.

Dar iata interviul complet pe care ni l-a oferit Emerich Ienei:

Cum comentati evolutia nationalei Romaniei in barajul cu Grecia?

Jalnica. Poate pare cam dur, dar asta e adevarul. In doua jocuri nu am avut nicio ocazie. De gol nu mai zic, ca au marcat ei si pentru noi.

Va asteptati la mai mult, nu?

Sigur ca da. Inaintea meciurilor am facut o mica analiza si am spus ca sansele sunt 50 - 50. Am mai spus ca grecii stau mai bine decat noi din punct de vedere fizic, dar ca noi avem o tehnicitate mai buna. Din pacate, nu s-a vazut aceasta tehnicitate.

Ii putem reprosa ceva lui Piturca dupa aceste meciuri?

A facut si el niste greseli, dar nu poti sa-i reprosezi lui prea multe lucruri. El n-a avut sarcina de a se califica. Nu eu l-am pus si nu pot sa-i cer demisia. A vrut sa se califice la primul obiectiv, dar a mai facut si greseli.

In ceea ce-i priveste pe jucatori, cine v-a dezamagit sau ce compartiment v-a dezamagit?

Linia de mijloc n-a mers asa cum trebuie. Nu pot sa dau nume, dar au jucat slab.

Exista vreun jucator pe care sa-l fi remarcat?

Nu.

In ritmul acesta avem sanse sa ne calificam la EURO 2016?

Eu am tras un semnal de alarma inca de acum cativa ani, cand am spus ca trebuie sa incepem reintinerirea echipei nationale. Dupa ce-am ratat calificarea la Cupa Mondiala din 2010 trebuia sa introducem jucatori tineri in acele 4-5 meciuri ramase din calificari, dar Razvan Lucescu a folosit jucatori batrani, care peste doi ani au iesit din circuitul echipei nationale.

Mutu ar fi trebuit convocat?

El n-a prea jucat la Ajaccio, dar e un jucator de mare valoare, un jucator in jurul caruia puteau sa creasca acesti tineri jucatori. Nu e rau sa ai in echipa un lider.

Nationala Romaniei a ratat calificarea la Campionatul Mondial din 2014, dupa ce a fost invinsa in baraj de reprezentativa Greciei, cu scorul general de 4-2 (3-1 in tur, 1-1 in retur).

Nationala Romaniei a ratat calificarea la Cupa Mondiala din 2014

1998 e anul in care "tricolorii" au fost ultima oara la un turneu final mondial.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#Emerich Ienei ratare calificare baraj, #Emerich Ienei demisie Piturca nationala, #Emerich Ienei convocare Mutu nationala , #nationala