Ienei, despre demiterea lui Piturca, sansele de calificare si Reghecampf Interviu

Joi, 28 Martie 2013, ora 12:10
5235 citiri
Ienei, despre demiterea lui Piturca, sansele de calificare si Reghecampf Interviu

Emerich Ienei a vorbit, pentru Ziare.com, despre o posibila demitere a lui Victor Piturca de la carma nationalei Romaniei, sansele de calificare ale "tricolorilor" la barajul pentru Mondialul din 2014, dar si despre o posibila venire a lui Laurentiu Reghecampf.

Fostul mare antrenor roman considera ca Victor Piturca trebuie lasat sa-si duca la bun sfarsit munca.

Ienei e de parere ca, atata timp cat nationala are sanse de calificare, Piturca trebuie pastrat in functie, mai ales ca obiectivul sau e calificarea nationalei la Campionatul European din 2016.

Romania a remizat norocos in Ungaria si a fost invinsa drastic de Olanda, dar cu toate acestea Emerich Ienei e sigur ca "tricolorii" au sanse mari de calificare la baraj.

Am vorbit cu tehnicianul care a castigat Cupa Campionilor cu Steaua si despre o posibila venirea a lui Laurentiu Reghecampf in locul lui Victor Piturca pe banca tehnica a nationalei.

Lovitura de teatru: Mircea Sandu i-a propus functia de selectioner lui Reghecampf!

Iata mai jos interviul acordat pentru Ziare.com de Emerich Ienei:

Ar trebui demis Victor Piturca?

Mircea Sandu i-a oferit lui Piturca o perioada foarte lunga de timp la dispozitie pentru a alcatui o echipa puternica. Are ca obiectiv calificarea la Europeanul din 2016. Oricum, si pentru aceste preliminarii, nu trebuie luata o hotarare pana nu si-a epuizat toate sansele.

A gresit Piturca alegerea echipei pentru meciurile cu Ungaria si Olanda?

Piturca e un tip foarte tare, dar au intervenit niste probleme cu presiunea asta si nu a mai putut fi atat clar in alcatuirea echipei.

Va referiti la lasarea in afara echipei de start a lui Mutu, Torje sau Chipciu?

S-a lasat influentat! Stiti ca sunt un mare stelist, dar nu poti folosi doar jucatori de la Steaua la nationala. Ca si-n cazul Stelei cu Chelsea, asa s-a intamplat si cu nationala in Olanda. Valoarea si-a spus cuvantul. Am fi pierdut cu orice echipa folosea, pentru ca sunt cu mult inaintea noastra.

Dupa aceste doua meciuri, care credeti ca mai sunt sansele Romaniei de a ajunge la baraj?

Eu spun ca avem sanse foarte mari, de 80 sau chiar 90%. Avem doua meciuri acasa.

In final o sa va intreb si de zvonul aparut joi, cum ca Mircea Sandu l-a sunat pe Laurentiu Reghecampf sa-i propuna functia de selectioner. Credeti ca e pregatit sa vina pe banca nationalei?

Este un antrenor tanar, in devenire, dar trebuie sa confirme... Prin rezultate, prin valoare morala s.a.m.d.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#Emerich Ienei nationala Romania, #Ienei demitere Piturca nationala, #Ienei venire Reghecampf nationala , #nationala