Ienei dezvaluie secretul finalei din 1986. Cum l-a certat Ceausescu

Sambata, 04 Februarie 2012, ora 12:57
7759 citiri
Ienei dezvaluie secretul finalei din 1986. Cum l-a certat Ceausescu

Emeric Ienei, antrenorul care a castigat Cupa Campionilor Europeni in 1986 cu Steaua, a povestit detalii necunoscute despre cel mai important moment din istoria fotbalului romanesc.

Fostul antrenor de legenda a dezvaluit, intr-un interviu acordat pentru Kronica, modul in care a incercat sa ii pacaleasca pe jucatorii sai in momentul in care acestia au vazut numarul mare de fani ai Barcelonei prezenti la Sevilla.

"Am vazut ca jucatorii sunt emotionati inaintea finalei, asa ca am mers intr-un parc de langa stadion. Baietii s-au speriat cand au vazut ca la stadion sosea autobuz dupa autobuz cu fani ai Barcelonei. Asa ca mi-a venit o idee: Cum Barcelona juca in rosu si albastru, ca si noi, le-am spus ca n-au motive de ingrijorare deoarece sunt fanii nostri. Erau 40 de mii de oameni veniti la Sevilla pentru acest meci, iar baietii si-au dat imediat seama ca nu sunt fanii nostri", a povestit Emeric Ienei.

Cum aceasta metoda nu a dat roade, Ienei a mentionat ca a fost nevoit sa apeleze la un alt discurs.

"La sedinta tehnica a trebuit sa clarific si sa le arat ce vreau de la ei. I-am intrebat ce altceva ii pot face Barcelonei in afara sa o bata? Nu le pot lua banii, nu le pot lua nevestele, prietenele, asa ca le-am cerut sa arate ca merita sa joace finala. Le-am spus ca, daca vor pierde, voi avea puterea sa-i felicit. In cele din urma am castigat!", a mai spus Ienei.

Misiunea stelistilor la Sevilla s-a incheiat cu succes, insa la revenirea in tara Ienei a avut o surpriza neplacuta, deoarece Nicolae Ceausescu i-a reprosat ca nu a castigat in timpul regulamentar.

"Cand ne-am intors acasa cu Cupa, Nicolae Ceausescu a organizat o receptie mare in onoarea noastra. Atunci a venit la mine si m-a felicitat, dar mi-a zis ca trebuie sa castig si alte trofee in continuare. Si, daca e posibil, sa castig in 90 de minute, deoarece in prelungiri nu este eficient", a dezvaluit Ienei.

Steaua a inregistrat cel mai important succes din istoria fotbalului romanesc in 1986, castigand finala Cupei Campionilor Europeni in fata Barcelonei la loviturile de departajare.

Comandantul militar al CSA Steaua, reacție neașteptată către FCSB înainte de câștigarea titlului
Comandantul militar al CSA Steaua, reacție neașteptată către FCSB înainte de câștigarea titlului
Clubul CSA Steaua are o reacție categorică față de FCSB înainte de finalul acestui sezon. CSA Steaua București a fost declarată deținătoarea de drept a palmaresului 1947-1998, pe care...
Octavian Vintilă a murit. Imagini rare cu marele comentator sportiv în avionul în care Lăcătuș fuma și Ilie Dumitrescu era cu prima soție VIDEO
Octavian Vintilă a murit. Imagini rare cu marele comentator sportiv în avionul în care Lăcătuș fuma și Ilie Dumitrescu era cu prima soție VIDEO
Octavian Vintilă a murit la vârsta de 85 de ani. Ar fi împlinit 86 de ani în luna iunie. Octavian Vintilă a fost comentator sportiv, dar și fost sportiv de performanță. Născut la...
#Emeric Ienei, #Steaua, #finala CCE 1986, #Nicolae Ceausescu , #Steaua