Ienei, despre Steaua, nationala Romaniei si conflictul cu Anamaria Prodan - Interviu

Marti, 05 Februarie 2013, ora 14:14
5252 citiri
Ienei, despre Steaua, nationala Romaniei si conflictul cu Anamaria Prodan - Interviu

Emerich Ienei a vorbit pentru Ziare.com despre Steaua, echipa nationala a Romaniei, dar si despre atacul pe care Anamaria Prodan l-a lansat la adresa sa.

Tehnicianul cu care Steaua a castigat Cupa Campionilor in 1986 e sigur ca "ros-albastrii" vor avea o alta atitudine in partidele oficiala fata de cea din meciuri amicale.

"E o chestiune de ingrijorare, dar eu spun ca jucatorii o sa aiba o alta atitudine. Dar si in meciurile amicale trebuie sa-ti doresti sa castigi. Victoriile reprezinta un suport psihologic. Eu am o vorba: victoriile aduc victorii. Cred ca in meciul cu Ajax sansele sunt de 50%", a declarat Ienei pentru Ziare.com.

Suporterii au cerut transferul unui atacant in aceasta pauza de iarna, insa Emerich Ienei ar fi de acord cu achizitia unui jucator in atac doar daca acesta ar fi valoros.

"Au in lot ce e mai bun in Romania. Nu sunt impotriva transferurilor de jucatori straini, desi in felul acesta le inchidem usile jucatorilor tineri si nu e bine pentru nationala. Dar daca vine un jucator strain de valoare, pe langa care pot creste tinerii, atunci da", ne-a mai declarat fostul tehnician al gruparii din Bulevardul Ghencea.

Piturca a gresit

In ceea ce priveste echipa nationala, Ienei spune ca Piturca a gresit cand a trimis in teren contra Poloniei (scor 1-4) o echipa alcatuita din multi debutanti.

"Avem niste scuze la aceasta infrangere. Jucatorii aceia au jucat pentru prima oara impreuna. Piturca e febletea mea, dar cred ca a facut o mica greseala. Nu trebuia sa-i bage pe toti deodata asa. Trebuia sa inceapa cu 5-6 jucatori cu experienta si pe langa ei inca 5-6 jucatori tineri, ca sa poata creasca", e de parere Emerich Ienei.

In ciuda infrangerii drastice cu polonezii, Ienei e sigur ca nationala antrenata de Victor Piturca are forta de a termina grupa preliminara pentru Campionatul Mondial din 2014 chiar pe prima pozitie.

"Eu cred ca Romania are sansa sa ajunga chiar pe locul 1. Ne astepta insa doua meciuri grele in martie. E bine ca in Ungaria vom juca fara spectatori, e un avantaj desi jucatorilor profesionisti le place sa joace cu spectatori in tribune", ne-a mai declarat Iene.

"Nu ma cobor la nivelul ei"

Atacat de Anamaria Prodan, care a spus ca a castigat Cupa Campionilor din 1986 datorita lui Florin Halagian, Emerich Ienei a spus ca "nu se coboara la nivelul acesteia".

"Nu ma cobor la nivelul la care e Anamaria Prodan. In afara de Boloni, pe care si eu l-am contactat, ceilalti jucatori au fost adusi de mine", a conchis Ienei.

Florin Halagian a antrenat-o pe Steaua doar pentru cateva etape in sezonul 1984/1985.

De partea cealalta, de-a lungul carierei, Emerich Ienei a antrenat-o pe Steaua de sase ori (1975-1978, 1983-1984, 1984-1986, 1991, 1993-1994 si 1998-2000).

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Ienei rezultate amicale Steaua, #Ienei scandal Anamaria Prodan, #Ienei nationala Romania , #stiri Emeric Ienei