Boc: Bugetul va lupta cu criza (Video)

Marti, 17 Februarie 2009, ora 15:37
1595 citiri
Boc: Bugetul va lupta cu criza (Video)

Premierul Emil Boc a declarat, marti, in Parlament, ca bugetul pe care il prezinta este unul menit sa lupte si sa combata criza, explicand ca Guvernul nu vrea sa lase o tara datoare, ci una cu o economie infloritoare.

"Guvernul va solicita sprijinul si votul pentru a adopta doua proiecte de lege extrem de importante pentru ceea ce inseamna destinul romanilor si relansarea economica a Romaniei", a spus Boc, referindu-se la proiectul de buget si la proiectul bugetului asigurarilor sociale.

Boc a mai precizat ca 20% din PIB vor fi alocati pentru investitii in infrastructura, precizand ca este cel mai mare procent acordat pentru investitii dupa 1989.

"Va anuntam ca 20% din PIB merg la investitii in infrastructura, cel mai mare buget de dupa '89 alocat investitiilor, in conditiile in care nu avem o crestere economica de 7,8% ca guvernul precedent", a spus premierul.

Boc a mai precizat ca dezbaterea pe marginea bugetului va fi una "pe intelesul tuturor", precizand ca banii trebuie cheltuiti cu raspundere, iar locurile de munca trebuie mentinute si inmultite.

"De fiecare data dezbaterea cu privire la proiectul legii bugetului de stat a fost o dezbatere aprinsa, complexa, greu de inteles de oamenii obisnuiti. De data aceasta dezbaterea va fi una pe intelesul tuturor. Banii trebuie cheltuiti cu raspundere, locurile de munca trebuie sa existe. Cu alte cuvinte avem nevoie de un buget care sa asigure un echilibru intre componenta economica si cea sociala", a mai spus primul ministru.

Boc a atacat fostul Guvern, intrebandu-se unde si pe ce s-a dus toata cresterea economica din anul 2008, deoarece acum deficitul bugetar este 5,3%. Boc a mai explicat ca in timpul Guvernului Tariceanu s-a cheltuit fara sa se faca investiti.

"La fiecare 100 de lei produsi de romani, Guvernul a cheltuit 105 lei, fara sa investeasca nimic. Guvernul nu a produs nimic pentru sustinerea economiei de maine", a mai spus Boc in fata parlamentarilor.

Sedinta Camerelor reunite ale Parlamentului pentru dezbaterea proiectului de buget pe 2009 a inceput marti, cu 45 de minute intarziere.

Comisiile reunite de Buget-Finante din Parlament au aprobat sambata proiectul bugetului de stat pe 2009. Bugetul a primit opt voturi impotriva, apartinand parlamentarilor PNL.

Vezi mai jos discursul premierului

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Emil Boc candidează pentru un nou mandat de primar al Clujului. Și-a anunțat candidatura printr-un video pe rețelele sociale VIDEO
Emil Boc candidează pentru un nou mandat de primar al Clujului. Și-a anunțat candidatura printr-un video pe rețelele sociale VIDEO
Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, anunţă, sâmbătă, că va candida pentru un nou mandat. ”Îmi voi depune candidatura pentru un nou mandat de primar al Clujului. Vă mulţumesc...
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
#Emil Boc, #buget criza economica , #criza